Skip navigation

Lentokentän junalla voi liikkua pelkän seutulipun hinnalla

Artikkeli julkaistu
26.03.2016 klo 07:00
Junayhteys Helsinki-Vantaan lentoasemalta Helsingin keskustaan helpottaa myös turistin liikkumista pääkaupunkiseudulla.

Lentokentälle kulkeva juna ajaa sydämen muotoista Kehärataa ja pysähtyy matkalla kaikilla asemilla.

Vaikka matka-aika lentokentälle Helsingin keskustasta onkin lähes sama kuin taksilla, säästää juna huomattavasti matkakassaa, sillä siihen pääsee pelkällä viiden euron seutulipun hinnalla (lipun hinta vuonna 2015).

Seutulippu käy kaikissa joukkoliikennevälineissä pääkaupunkiseudulla eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Sillä voi kulkea niin junassa, metrossa, raitiovaunussa, bussissa kuin Suomenlinnan lautallakin 80 minuutin ajan.

Turistin kannattaa harkita myös yhden tai useamman päivän voimassa olevaa lippua, mikäli aikoo käyttää paljon joukkoliikennettä.

Lisätietoa lipuista

Monet nähtävyydet junaradan varrella

Kehäradan avautuminen toi myös monet pääkaupunkiseudun nähtävyydet ja turistikohteet helpon junamatkan päähän. Junalla pääsee muun muassa Aviapoliksen aseman vieressä sijaitsevaan Ilmailumuseoon, Tikkurilassa sijaitsevaan Heurekaan tai Messukeskukseen Pasilassa.

Malmin lentoasema ja Falkullan kotieläinpuisto ovat kävelymatkan päässä Malmin ja Tapanilan asemilta. Huopalahdesta taas pääsee helposti Helsingin vihreään sydämeen Keskuspuistoon. Talvisin Keskuspuistossa risteilee hiihtolatuja.

Junaradan päätepisteessä Helsingin rautatieasemalla aukeavat monet mahdollisuudet. Kävelymatkan päässä ovat esimerkiksi kaunis Senaatintori, nykytaiteen museo Kiasma sekä Musiikkitalo – puhumattakaan mainioista kahviloista ja ravintoloista kaupungin ytimessä!

Kysy vinkkejä paikallisilta

Lentokentälle kulkevat junat ovat normaaleja lähijunia, joten niissä kulkee myös paljon tavallisia työmatkalaisia ja muita pääkaupunkiseudulla asuvia.

Kansainvälisille turisteille tiedoksi: Suomalaiset puhuvat keskimäärin hyvin englantia, joten kannattaa rohkeasti kysyä paikallisilta vinkkejä ja neuvoja junalla kulkemiseen. Vaikka useimmat istuvatkin hiljaa omissa oloissaan, moni ilahtuu saadessaan neuvoa turistia.

Kuva: Visit Helsinki / Niklas Sjöblom

Matkustus