Hyppää pääsisältöön

Lentokentän muhkeimmat leivät, olkaa hyvä!

Julkaistu
18.03.2016 klo 07:00
Kun iso nälkä yllättää, nämä sämpylät ja leivät tulevat hätiin.

 

Mitä: New Yorker -patonki, 8,80 €
Missä: Upper Crust (Portti 19)

Lontoon Waterloo Stationilla 1986 aloittanut patonkiketju tarjoilee leipäelämyksiä myös Helsinki-Vantaalla. Omaa reissua odotellessa kannattaa maistaa klassista newyorkilaisleipää, jossa suolaliha pastrami, emmentaali ja suolakurkut muodostavat huikean makuyhdistelmän. Leivän painikkeeksi sopii kahvi tai englantilainen siideri.

Mitä: Kana-pekoni Club-leipä, 8,90 €
Missä: Tapio Café (Portti 24)

Metsän jumalan mukaan nimetty kahvila esittelee kotimaista designia ja tarjoaa visuaalisuuden lisäksi herkullista purtavaa. Kaikki ravintolan raaka-aineet tulevat pientuottajilta, niin myös tämän mehevän kana-pekonileivän ainekset.

Mitä: Sitruunainen katkarapuskagen ja keitetty muna, 21,50€
Missä: Nordic Kitchen (Portti 35)

Kaikenkokoiseen nälkään varautunut pohjoismainen kahvila-ravintola tarjoaa sekä kevyttä että täyttävää evästä rennossa ilmapiirissä. Sitruunainen ja muhkea katkarapuskagen on skandikeittiön ehdoton klassikko ja vaientaa runsailla täytteillään isommankin nälän.

Mitä: Tulinen Hot Dog, 6,50€
Missä: Richie’s Gourmet Hot Dogs (Saapumisaula 2A)

Tämän pikkukioskin lihatuotteet tulevat malmöläiseltä tuottajalta ja tarkasti punnitut 130-grammaiset nakit ovat täydellisesti maustettuja. Maistuvan kokemuksen täydentää hyvän nakin tunnusomainen napsahdus.

Mitä: Savulohi-leipä, 6,50 €
Missä: Bistrot Helsinki Airport (Saapumisaula 2A)

Bistro tarjoilee konstailematonta italialaista lohturuokaa parhaimmillaan. Kun iso nälkä kurnii, suosittelemme paikan omaan patonkiin tehtyä lohileipää.

Mitä: Salami Mozzarella -leipä, 10,50 €
Missä: Pier Zero (Portti 29)

Lentokenttäravintoloiden helmi tarjoilee skandikeittiöstä inspiroituneita annoksia yläkerrassa, mutta alakerran delistä voi käydä hakemassa helposti nopeaa purtavaa. Delin käsintehtyä salamia ja mozzarellaa sisältävä leipä on hyvä alku jokaiselle matkalle.

Lue lisää Helsinki-Vantaan ravintoloista.

 

Matkustus