Ohita navigaatio

Mitä syödä lentokentällä, kun on kiire?

Artikkeli julkaistu
18.11.2016 klo 07:00
Arkistointipäiväys
Oak Barrel ravintolan edustalla tynnyripöytä, jonka päällä juoma ja ruoka.
Matkustus
Vinkit parhaisiin pikapikaa syötäviin murkinoihin Helsinki-Vantaan ravintoloista.

Kiire, nälkä ja pitkä lento ovat huono yhdistelmä lomamatkan aloittamiseen. Onneksi lentokenttäravintolat pelastavat hoppuisenkin matkailijan päivän.

Lähes kaikki Helsinki-Vantaalla myytävät annokset on suunniteltu syötäväksi vikkelästi.

Tässä kuitenkin muutamia erityisvinkkejä murkinoista, jotka ehtii tilata ja napostella äkkiä ennen lennon lähtöä.


1. Lämmin sesongin keitto (8,90e, Café Tori, portti 26–27) 

Torin päivän keiton raaka-aineet vaihtuvat sesongin parhaiden makujen mukaan. 


2. Caesar-salaatti kanalla (12,00e, 60 Bar & Brewery, portti 15)

60 Barin kevyt ja maukas kanasalaatti on nopea ja näppärä valinta, joka ei vedä kroppaa ähkyyn.


3. Vety (6,90e, The Oak Barrel, portti 22)

Sörkän tuhti lihapiirakka kanamunalla ja kinkulla on matkamiehen rehellinen valinta, jolla nälkä on peitottu nopeasti.


4. Täytetty tomaatti–maapähkinävoi -leipä (8,90e, Johan & Nyström, portti 13)

Terveellinen ja täyttävä leipänen sopii nautittavaksi Johan & Nyströmin pehmeän kahvin kera.


5. Cesar’sin buffet (11,50e, Cesar’s Little Italy, terminaali 2, pohjakerros)

Päivittäin vaihtuvasta runsaasta lämminruokabuffetista löytyy syötävää koko matkaköörille, eikä aikaa kulu annosten odotteluun.


6. Boston Celtic BBQ Cheeseburger (19,50e, O’Leary’s, portti 29, 3. krs)

Sporttibaarin lempihamppari tuplajuustolla ja O’Learysin kuuluisalla BBQ-kastikkeella.


7. Lämmin lohi-quiche, (10,40e, Pier Zero, portti 28–29)

Makoisa quiche ja mehevät näkymät yli Helsinki-Vantaan kiitoratojen luovat aidon matkatunnelman. 


8. Makulan lämminsavulohi- tai vuohenjuustosalaatti (5,90e, Alepa, terminaali 2, tuloaula 2B)

Budjettimatkaajalle sopiva eväs voi löytyä myös kentän omasta ruokakaupasta. Makoisat Makula-salaatit valmistetaan puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista. Lisä- ja säilöntäaineita on käytetty mahdollisimman vähän, yrttejä sitäkin enemmän.


Kentältä löytyy myös kiireettömään herkutteluun sopivia vaihtoehtoja.