Hyppää pääsisältöön

Mitkä karkit ovat Helsinki-Vantaan suosituimpia?

Julkaistu
15.04.2016 klo 06:00
Suomalaiset klassikot päihittävät kansainväliset kilpailijansa.

Lentokenttien duty free -myymälöissä voi olla vaikea vastustaa valtavia karkkipusseja tai jättiläismäisiä suklaapötköjä. Mistäpä muualta voit saada ainekset suklaaövereihin vielä ennen lähtöporttia?

World Duty Free Groupilla on Helsinki-Vantaalla neljä duty free -myymälää, joissa makeiset ovat yksi parhaiten myyvistä tuoteryhmistä. Vaikka kansainväliset suosikkibrändit – Lindt, Godiva, Milka, Chupa Chups tai Ferrero Rocher – katoavat hyllyiltä parempiin suihin myös täällä, tutut kotimaiset makeistuotemerkit ovat pitäneet pintansa karkkikilvassa.

Pyysimme WDGF:n elintarvikkeista, tuliaisista ja leluista vastaavan tuotepäällikön Ulla Luukkosen listaamaan Helsinki Duty Freen suosituimpia makeisia.

1. Fazerin sininen

Klassikoiden klassikkoa eli Fazerin sinistä saa kentältä 250 gramman levyinä – siis 50 grammaa tavallista markettiversiota suurempana. Suomalaisille rakas sininen syntyy oikeasta maidosta, ei pulverista, mikä antaa sille erityisen, tunnistettavan maun.

2. Jaettu sija: Fazer Super Salmiakki ja Fazer Tyrkisk Peber Hot & Sour

Sauna, Sibelius – ja tietysti salmiakki! Karkki jota joko vihaa tai rakastaa, ja ainakin suomalaisten parissa vaaka painuu selkeästi rakkauden puolelle. Turkinpippureissa salmiakkielämykseen on annettu ekstraytyä lisäämällä makean kuoren sisälle salmiakkijauhetta.

3. Pandan Suomi-mustikkakonvehdit

Suomalainen Panda-makeistehdas on kuuluisa lakuistaan ja suklaistaan. Mustikkakonvehteihin tarttuvat erityisesti matkustajat, jotka haluavat viedä tuliaisen ulkomaille.

4. Halvan pehmeät lakut

Näissä pehmeissä pötkylöissä on sopiva sekoitus makeutta ja suolaisuutta. Mahtuu näppärästi käsimatkatavaroihin!

5. Biokian suklaamustikat

Tässä makeisessa ravintorikas supisuomalainen superfood eli mustikka on saanut päälleen kerroksen suloista suklaata.

Hae lisätietoja Helsinki-Vantaan duty free -myymälöistä Palvelut-sivulta.

Matkustus