Hyppää pääsisältöön

Muotisuunnittelija Bora Aksun vinkit Lontooseen

Julkaistu
11.06.2016 klo 08:00
Match Made in HEL -muotinäytöksessä pitsimekoillaan ihastuttanut lontoolainen suunnittelija Bora Aksu inspiroituu tarinoista ja paikoista, joilla on mielenkiintoinen menneisyys.

Aksu suosittelee vierailemaan Lontoossa ainakin näissä kolmessa paikassa:

Whitechapel-galleria

– Itälontoolainen Whitechapel on upea galleria. Siellä ei ole pelkästään taideteoksia, vaan se on kuin pieni maailma, jossa on eri huoneita. Siellä olevat teokset ovat interaktiivisia ja kävijä voi ikään kuin olla osa teosta. Vaikka galleria on nykyään melko kaukana studioltani, käyn siellä välillä irrottautumassa arjesta.

Angel-antiikkimarkkinat

– Pidän asioista ja paikoista, joilla on tarina. Usein kun kaipaan inspiraatiota työtäni varten, käyn antiikkiliikkeissä. Angel-antiikkimarkkinoilta ja sen vintage-putiikeista löydän aina jotain yllättävää.

Charing Cross Road

– Charing Cross Roadin divarit kellareineen, takahuoneineen ja pölyttyneine kirjoineen ovat kiehtovia paikkoja. On kuitenkin vähän surullista, että yksi kerrallaan monet näistä vanhoista kaupoista katoavat uusien tieltä. Mutta Charing Cross Roadilla kannattaa ehdottomasti käydä, sillä joitakin on vielä jäljellä.

Katso livetaltiointi Match Made in HEL -muotinäytöksestä täällä.

Lue myös muiden suunnittelijoiden vinkit kotikaupunkeihinsa:
Arashi Yanagawan vinkit Tokioon
Shangguan Zhen vinkit Shanghaihin
Heikki Salosen vinkit Helsinkiin
Henrik Vibskovin vinkit Kööpenhaminaan
Hyein Seon vinkit Souliin
Anders Haalin vinkit Tukholmaan

Matkustus