Hyppää pääsisältöön

Mystinen B6-kuulutus kutsui kenttäväen Fly Inniin

Julkaistu
07.09.2016 klo 06:00
Fly Inn -ravintola on toiminut Helsinki-Vantaalla jo vuodesta 1969 ja ollut niin kenttähenkilökunnan kuin matkustajien suosikki.

Fly Inn -ravintola on toiminut Helsinki-Vantaan lentoasemalla, lähes samalla paikalla, jo vuodesta 1969. Vuoden 1983 lentoasemalaajennukseen asti se oli lähes ainoa ruokaravintola lentoasemalla, joten Fly Inn on ollut todellinen kentän kokoontumispaikka niin matkustajille, paikallisille kuin henkilökunnallekin.

”Ennen kuin Fly Inn siirtyi 2009 turvatarkastuksen jälkeiselle puolelle, ravintolaan kerääntyi usein paljon paikallista väkeä: esimerkiksi isän- ja äitienpäivä- sekä vappulounaat olivat todella suosittuja. Silloin oli aina juhlafiilis, eikä kenelläkään ollut kiire mihinkään”, ravintolan hovimestarina vuosina 2000–2009 toiminut Juha Johansson kertoo.

Fly Inn oli paitsi matkustajien ja paikallisten myös kenttäväen kantapaikka, johon huhuiltiin henkilökuntaa erityisellä koodikielellä.

”Jos kentällä kaikuvassa kuulutuksessa hälytettiin vaikkapa matkustaja Mikkolaa välittömästi portille B6, tiesi henkilökunta, että työporukkaa oli kokoontumassa Fly Inniin”, Johansson kertoo. ”Juttu oli vanhan Seutulan peruja: portit loppuivat siellä A-kutoseen, joten vaikka kuulutus kuulosti matkustajille aidolta, tajusi kenttähenkilökunta heti, mistä oli kyse:”

Lohikeitto ja lentokenttänäkymä pitävät pintansa

Fly Innin vahvuus läpi vuosien ovat olleet puhtaat suomalaiset perinnemaut. Johanssonin mukaan matkustajille ovat maistuneet vuosien varrella ainakin lohikeitto ja poronkäristys. Lohikeitto on pitänyt pintansa listalla aina tähän päivään saakka.

Jonkin verran meininki kentällä on muuttunut takavuosista.

”Turvatarkastuksen toiselle puolelle siirtyminen muutti paikan asiakaskuntaa ja luonnetta. Nykyisin Fly Inn palvelee ennen kaikkea Helsinki-Vantaalta lähteviä matkustajia, paikallisia kantiksia on vähemmän”, nykyisin lentoaseman kongressitilojen vuoropäällikkönä toimiva Johansson pohtii.

Korttelin kantapaikasta on tullut kansainvälisiä matkustajia palveleva konseptiravintola. Myös kilpailu kentän ravintola-asiakkaista on takavuosista tiivistynyt. Silti reissutunnelma, suomalaisiin raaka-aineisiin perustuva ruokalista sekä ilmailuintoilijoita innoittavat näkymät yli Helsinki-Vantaan kiitoteiden tekevät Fly Innistä edelleen klassisen lentokenttäravintolan.

Kaikki kentän ravintolat löydät Palvelut-sivulta

Matkustus