Hyppää pääsisältöön

Onko auto taas hukassa? Näillä vinkeillä löydät kulkupelisi myös matkan jälkeen

Julkaistu
11.03.2016 klo 07:00
Reissu on takana ja edessä auton etsiminen Helsinki-Vantaan lukuisilta pysäköintialueilta. Kuinka operaatiosta voi selvitä menettämättä hermojaan? Entä mitä muuta kannattaa ottaa huomioon, kun jättää auton lentoasemalle ja lähtee reissuun?

Moni matkailija saapuu autolla Helsinki-Vantaan lentoasemalle ennen reissuun lähtöä. Autoille on tulossa pian 3000 paikkaa lisää, kun parkkihalli P5:n laajennus valmistuu syksyyn 2016 mennessä.

Jotta pysäköinti ennen matkaa, auton etsiminen reissun jälkeen ja kotimatkalle lähtö sujuisivat mahdollisimman vaivattomasti, on syytä ottaa huomioon muutama asia.

1. Varaa pysäköinti etukäteen

Jotta varmistat parkkipaikan myös ruuhka-aikoina, varaa pysäköinti etukäteen Finavian sivuilla olevan nettipalvelun kautta. Helppokäyttöisessä varausjärjestelmässä voit valita, miten kauas terminaaleista ja minkä hintaiselle pysäköintialueille haluat parkkeerata. Varauksen maksettuasi saat sähköpostitse ja tekstiviestillä QR-koodin, jonka avulla pääset pysäköintialueelle. P1- ja P2-alueille pääsee ajamaan myös rekisterikilpitunnistuksen avulla, jos olet ilmoittanut rekisterinumeron varauksen yhteydessä.

2. Merkitse muistiin pysäköintialue

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on viisi eri parkkialuetta. Jos olet maksanut parkkipaikan etukäteen, on sinulla parkkialueen tunnus tallessa sähköpostissasi ja tekstiviestissä. Mikäli saavut varaamatta paikkaa etukäteen, säilytä pysäköintilippu visusti tallessa matkan ajan. Niin löydät autosi myös takaisin tultuasi. Jos pelkäät hävittäväsi lapun, ota siitä kuva tai merkitse oikea parkkialue esimerkiksi kalenteriin paluupäivän kohdalle. Kalenterimuistutus ei katoa – kunhan et kadota kännykkääsi matkalla!

3. Ota kuva autosi sijainnista

Vaikka sinulla olisi muistissa oikea parkkialue, voi auton löytäminen olla silti hankalaa. Helpottaaksesi etsintöjä, ota kuva autosi sijainnista. Älä zoomaa vaan ota laajakuva kauempaa, jotta saat valokuvaan kokonaisnäkymän. Pyri ottamaan valokuvaan mukaan maamerkkejä.

4. Älä jätä autoon mitään pilaantuvaa

Varsinkin kesällä on tärkeää huolehtia, ettei autoon jää mitään pilaantuvaa. Siivoa siis lasten matkaeväät, biojätteet ja muut pilaantuvat elintarvikkeet pois autosta.

5. Muista tankata ennen kotimatkalle lähtöä

Kotimatkalle ei kannata lähteä tyhjällä tankilla. Helsinki-Vantaalla toimii St1-huoltoasema, joka palvelee autoilijoita vuorokauden ympäri.

Lue lisää pysäköinnistä.

Matkustus