Ohita navigaatio

Rovaniemen lentoaseman kiitotie peruskorjataan kesällä 2016

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
08.01.2016 klo 06:29
Arkistointipäiväys
Lentokoneen perä pimeään aikaan Rovaniemen lentokentällä.
Matkustus
Finavia Oyj panostaa lentoliikenteen turvallisuuteen ja Lapin matkailun toimintaedellytyksiin uudistamalla Rovaniemen lentoaseman lentoliikennealueet kesällä 2016. Rovaniemen lentoasema on Suomen kolmanneksi vilkkain lentoasema ja sen matkustajamäärät ovat kasvussa.

Rovaniemen lentoaseman ensi kesän uudistustöissä kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystetään uudella asfaltilla. Lisäksi kiitotien valaistusjärjestelmä uusitaan ja sadevesiviemäröintejä korjataan. Asematasolla olevia lentokoneiden seisontapaikkoja uusitaan ja korjataan sekä kiitotien päissä olevia rullausteitä parannetaan laajarunkokoneille paremmin sopiviksi.

– Rovaniemen lentoasema on tärkeä portti Lappiin, mikä käy ilmi muun muassa kasvaneista matkustajamääristä. Uudistustöillä varmistetaan, että lentoliikenne pohjoiseen sujuu ja että Lapissa olisi hyvät edellytykset lentoliikenteen kasvulle, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Kiitotieremontti on Finavialta noin 13 miljoonan euron investointi Lapin matkailuun. Työt tehdään vaiheittain.

Ensimmäinen vaihe: 16.5.–27.6.

Lentoliikenne jatkuu, mutta kiitotie on käytössä normaalia lyhempänä. 13.–27. kesäkuuta lentoasema on kiinni öisin klo 22.00–05.30.

Toinen vaihe: 28.6.–31.7.

Lentoasema on kokonaan suljettu. Finavia järjestää lentomatkustajille ilmaisen bussikuljetuksen Rovaniemeltä Kemi-Tornion ja Oulun lentoasemille.

Poikkeusjärjestelyt Rovaniemen kiitotieremontin aikana

Kolmas vaihe: 31.7.–31.8.

Lentoliikenne jatkuu 1. elokuuta, mutta kiitotie on käytössä normaalia lyhempänä. 1.-12. elokuuta lentoasema on kiinni öisin klo 22.00.–05.30.

Matkustajia palvelee Rovaniemen lentoaseman neuvonta, puh. 020 708 6506.

Rovaniemen lentoasema valittiin toukokuussa vuoden 2015 lentoasemaksi. Finavia uudisti Rovaniemen lentoaseman matkustuskokemuksen vuonna 2015, jolloin lentoaseman palvelutaso, viihtyisyys ja sujuvuus kohosivat entistä paremmalle tasolle.

Vuosina 2014–2016 Finavia panostaa Lapin lentoasemiin yhteensä yli 35 miljoonalla eurolla. Finavian verkostolentoasemien viimeaikaisista kehityskohteista mittavin on Ivalon lentoaseman laajennusprojekti, joka valmistui viime marraskuussa. Lisäksi Kittilän lentoasemalla uudistettiin terminaali ja päällystettiin kiitotie.