Hyppää pääsisältöön

Syksyn lentoliikenne käyntiin Joensuussa

Julkaistu
19.08.2016 klo 07:30
Syyskauden lentoliikenne on lähtenyt vilkkaasti käyntiin Joensuun lentoasemalla. Joensuusta pääsee nopeasti ja sujuvasti reittilennoilla Helsinkiin sekä lomalennoilla useisiin Euroopan kohteisiin.

Joensuusta lennetään päivittäin useita reittilentoja Helsinkiin. Maanantaista perjantaihin vuoroja operoidaan päivittäin viisi ja lauantaisin ja sunnuntaisin kumpanakin päivänä kolme.

Syksyn aikana Joensuusta lennetään myös 15 suoraa lomalentoa eri kohteisiin Euroopassa. Lomalennot lennättävät matkailijoita Kroatiaan, Kreikkaan, Turkkiin, Portugaliin, Italiaan, Espanjaan ja Kanariansaarille.

– Olemme iloisia päästessämme palvelemaan syksyllä taas suurempaa matkustajajoukkoa. Joensuusta on hyvät yhteydet, sillä täältä lentää Helsinkiin vain tunnin, ja Helsinki-Vantaa avaa matkustajille laajat jatkoyhteydet ympäri maailmaa. Lisäksi lomalennot suoraan kotikentältä ovat olleet pidettyjä matkustajien keskuudessa, kertoo Joensuun lentoaseman päällikkö Auli Koistinen Finaviasta.

Sujuvasti matkaan uudistetulta lentoasemalta

Joensuun lentoaseman uudistustyöt valmistuivat alkuvuodesta. Uudistuksilla sujuvoitettiin matkustajien liikkumista ja parannettiin viihtyvyyttä terminaalissa.

Terminaalin sisustukseen tuotiin Euroopan metsäpääkaupungille sopivasti elementtejä luonnosta ja metsästä. Myös ravintolan ilme uusittiin ja turvatarkastuspisteellä tehtiin parannuksia.

Lentoasema tarjoaa matkustajille lisäksi laajat ja hyvät pysäköintimahdollisuudet. Joensuussa on käytössä EasyPark-pysäköintijärjestelmä, jonka avulla pysäköinnin maksaminen hoituu kätevästi EasyPark-mobiilisovelluksen avulla. Sovelluksen voi ladata matkapuhelimeen sovelluskaupasta tai osoitteesta easypark.fi.

Oman auton lisäksi lentoasemalle pääsee kätevästi bussilla, sillä Joensuun keskustasta on bussiyhteys lentoasemalle jokaiselle reittilentovuorolle.

Terminaali on avoinna matkustajia varten lähtevien ja saapuvien lentojen mukaan.

Finavia investoi verkostolentoasemiin

Finavia toteutti lentoasemaverkostossaan mittavan investointiohjelman vuosina 2013–2015. Verkostolentoasemilla on viime vuosina tehty lentoasemien peruskorjauksia, liikennealueiden korjauksia sekä sisustusprojekteja viihtyvyyden parantamiseksi.

Vuonna 2015 verkostolentoasemilla tehtiin investointeja noin 25 miljoonalla eurolla ja niiden arvioitu työllisyysvaikutus on 350 henkilötyövuotta.

Matkustus