Hyppää pääsisältöön

Tietoa johdannaisasiasta: Finavia on uusinut rahoituskäytäntönsä

Julkaistu
05.02.2016 klo 14:44
Talouselämässä on perjantaina 5.2. käsitelty Finavian johdannaissopimuksia ja niistä aiheutuneita tappioita. Asiaa on viime aikoina käsitelty runsaasti myös muissa tiedotusvälineissä. 

Finavia pitää näihin johdannaisiin liittyviä tapahtumia erittäin valitettavana. Tapahtuman ratkaisemiseksi on tehty useita toimenpiteitä vuodesta 2012 alkaen.

- Finavia on uusinut kaikki rahoituskäytäntönsä sen jälkeen kun asia on tullut ilmi. Vastaavaa virhettä ei voisi enää tapahtua uudestaan. Kaikki riskipitoiset, ei-suojaavat, spekulatiiviset johdannaiset on suljettu, joten niihin liittyen tappiot on tiedossa, kertoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Finavia pitää erittäin hyvänä, että asiaa selvitetään edelleen Poliisin, VTV:n ja Fivan toimesta. Nyt olisi toivottavaa, että tutkijoille annettaisiin työrauha asian perinpohjaisen selvitystyön tekemiseksi.

Finavian palveluksessa olleista henkilöistä on esitetty julkisuudessa erilaisia väitteitä. Finavia ei ota väitteisiin kantaa.

- Sopimusten tekoon vuosina 2009-2011 osallistuneet henkilöt eivät ole enää yhtiön palveluksessa. Mitä tulee väitteisiin koskien Finavian henkilöstöä, voin kertoa, että emme ole luovuttaneet emmekä tule luovuttamaan miltään osin aiemman tai nykyisen henkilöstömme työsuhteisiin ja yksityisyyteen liittyviä tietoja, toteaa Savolainen.

Raportointi