Ohita navigaatio

Tupakkakopista design-kauppa! Näin uudistuivat Kittilän lentoaseman palvelut

Artikkeli julkaistu
21.12.2016 klo 08:55
Arkistointipäiväys
Matkustus
Lapin matkailun supertalvi on käynnissä ja se näkyy Finavian lentoasemilla: lentoja saapuu pohjoiseen enemmän kuin aikoihin. Palvellakseen Kittilän kasvavia matkustajamääriä entistä paremmin Finavia on uudistanut lentoaseman palveluita.

Finavia remontoi Kittilän lentoaseman käytöstä poistetut tupakkatilat uuteen uskoon. Lähtevien matkustajien porttialueella tupakkakopista rakennettiin erityinen Suomi-design-kauppa, jossa myydään laadukkaita kotimaisia tuotteita laukuista poronnahkaisiin rumpuihin.

Saapuvien matkustajien aulassa tupakkakoppi puolestaan muutettiin Drop in -shottibaariksi, joka on auki valikoitujen lentojen mukaan.

Lentoaseman nykyiset tupakointipaikat on merkitty erikseen terminaalin edustalla ja Schengen-alueen ulkopuolelle lähtevien lentojen portilla passintarkastuksen jälkeen.

Särkeekö päätä? Kittilän apteekki avasi sivupisteen

Lentoaseman ravintolapalvelut kohenivat nekin ja nyt lähteville matkustajille on tarjolla myös lämmintä ruokaa. Tarjolla on esimerkiksi kana- ja kasviswokkia, ranskalaisia ja burgereita, toasteja sekä salaattia.

– Lämmin ruoka erityisesti on tosi hyvä lisäys lentoaseman palveluihin. Nyt matkustajilla on mahdollisuus syödä hyvin vielä kentällä lentoa odotellessaan, sanoo Kittilän lentoaseman uusi päällikkö Kimmo Liukkonen Finaviasta.

Ennen joulusesonkia Kittilän apteekki avasi sivupisteen Kittilän lentoasemalle. Lääkevalikoimassa on huomioitu nimenomaan matkustajien tarpeet. Kahvila lääkekaappeineen sekä design-kauppa ovat avoinna lähtevien lentojen mukaan. Niitä ja Drop in -shottibaaria operoi Lapland Hotels.

Sähköautoille uudet latauspisteet – määrä kasvaa vielä

Uusien kahvila- ja myymäläpalveluiden lisäksi lähtöaulaan on hankittu käteisautomaatti rahannostoa varten ja pysäköintialueelle rakennettiin sähköautojen latauspisteitä. Latauspisteitä on tulossa myöhemmin lisää.

– Näillä keinoilla voimme palvella asiakkaitamme paremmin kuin ennen. Uudistuneella palvelutarjonnalla on hyvä jatkaa kohti vauhdikasta alkuvuotta, jolloin liikenteen määrä näyttäisi kasvavan edelleen. Kittilän lentoasema on hyvä kulkuväylä Levin ja Ylläksen upeisiin hiihtokeskuksiin, sanoo Liukkonen.

Kittilän lentoaseman terminaali uudistettiin kokonaan vuonna 2015. Odotustilojen viihtyisyyteen panostettiin ja lentoasemalle hankittiin tuolloin muun muassa runsas määrä keinutuoleja. Finavian panostukset Lapin lentoasemiin ovat yhteensä 35 miljoonaa euroa vuosina 2014–2016.

Kittilän uudet palvelut pähkinänkuoressa

  1. Shottibaari
  2. Pankkiautomaatti
  3. Lämmin ruoka
  4. Apteekki
  5. Sähköautojen latauspisteet

Lue lisää lentoasemien kehittämisestä

Katso kaikki Kittilän lentoaseman palvelut