Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaalla portille tupsahti viherseinä

Julkaistu
10.02.2017 klo 07:18
Odotus Helsinki-Vantaan lentoaseman porteilla 31d ja 31e on nyt entistä mukavampaa. Lähes koko alueen levyinen viherseinä puhdistaa ilmaa ja puiset kalusteet tuovat metsän tuntua.

Porttialueen muutoksissa keskeistä oli porttitoimintojen uudelleenjärjestely. Matkustajille saatiin lisää odotustilaa muun muassa kääntämällä porttitiskit toisin päin.

– Kaikki muutokset tehtiin yhdessä lento- ja huolintayhtiöiden kanssa, asiakaskokemuksesta vastaava Johanna Metsälä Finaviasta sanoo.

Porttikalusteet uusittiin ja ne ovat nyt samaa vaaleaa puuta kuin uudella bussiporttialueella. Odotusalueita rajaavat kevyet punotut tilanjakajat.

Näkyvin uudistus on lähes koko odotusalueen pituinen viherseinä, jonka on toimittanut Naava.

– Mietimme, millä muulla tavoin tilaa voisi rajata kuin perinteisellä pleksillä. Viherseinä puhdistaa ilmaa ja parantaa samalla sisäilman laatua, Metsälä kertoo.

Luonto näkyy myös puisissa jakkaroissa ja pöydissä, joiden yläpuolelle on tulossa vielä katosta roikkuvia latauspistokkeita kännykän, kannettavan tai muiden laitteiden lataamiseen.

Seinäpintojen yhtenäinen kuviointi jatkaa samaa luontoaiheista teemaa kuin muukin sisustus ja lattiaa peittää kokolattiamatto. Se tekee tilasta pehmeämmän, helposti lähestyttävän ja parantaa myös akustiikkaa.

Lisäksi ennen bussiin nousua oleviin tuulikaappeihin on asennettu valonauha. Porttivirkailija voi vaihtaa valon väriä aina lentoyhtiön mukaan ja valaista koko tuulikaapin seinän halutulla värillä.

Tuulikaapin lattiaan heijastetaan Näkemiin ja tervetuloa uudelleen -tervehdys yhdeksällä eri kielellä.

Finavia laajentaa Helsinki-Vantaan lentoasemaa

Matkustus