Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan lentoyhtiöt: Qatar Airways

Artikkeli julkaistu
06.02.2017 klo 07:00
Arkistointipäiväys
Ihmisiä & Ilmailua Matkustus
Qatarin valtion lentoyhtiö Qatar Airways on yksi maailman palkituimmista. Lokakuussa 2016 yhtiö alkoi liikennöidä Helsinki-Vantaalta Qatarin pääkaupunkiin Dohaan. Reitin avannut A350-kone kastettiin vesisuihkulla sen laskeutuessa Suomeen.

1. Qatarin valtion lentoyhtiö kasvaa vauhdilla. 1994 perustettu yhtiö lanseerattiin uudelleen Šeikki Hamad ibn Khalifa Al Thanin kehotuksesta vuonna 1997. Uudistuksen jälkeen Qatar Airways on valittu Skytrax Airlinen vuoden parhaaksi lentoyhtiöksi vuosina 2011, 2012 ja 2015.

2. Lentoyhtiön koneiden keski-ikä on vain viisi vuotta ja yhtiön laivue onkin yksi ilmailualan nuorimmista. Qatar Airways otti ensimmäisenä käyttöönsä Airbus A350-, Dreamliner- ja Super Jumbo A350-koneet, ja näiden myötä siitä tulikin ensimmäinen toimija, jonka laivueeseen kuului koko Airbusin nykyvalikoima.

3. Yhtiö liittyi oneworldiin vuonna 2013 ja on ainoa Persianlahdella operoivista yhtiöistä, joka kuuluu johonkin kolmesta lentoalan isosta liitosta.

4. Yhtiön 14 539 kilometrin mittainen Doha – Auckland-reitti on maailman pisin välipysähdyksetön lentoreitti. Lennon kesto on 18 tuntia 34 minuuttia.

5. Vuonna 2013 Qatar Airways ryhtyi jalkapallojoukkue FC Barcelonan pääsponsoriksi. Seuran supertähdet Gerard Piqué, Neymar and Lionel Messi ovat esiintyneet lentoyhtiön mainoksissa ja matkustamovideoissa.

Lue myös Sud Aviationin Caravelle-koneesta ja sen yhteydestä Alfred Hitchcockiin.

Korjaus perjantaina 10. helmikuuta: Qatar Airways ei ole ainoa lentoyhtiö, jolla on koko Airbusin nykyvalikoima käytössään, vaan ensimmäinen, joka saavutti tuon valikoiman.