Skip navigation

Helsinki-Vantaan ravintola Pier Zero vei voiton kansainvälisessä FAB Awards -kilpailussa

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
30.06.2017 klo 05:23
Helsinki-Vantaan ikoninen Pier Zero on saanut merkittävän tunnustuksen lentoasemien arvostetussa ravintola-alan kilpailussa. Ravintolalle myönnettiin erityinen The FAB WOW Factor of the Year 2017 -palkinto.

Voitto on osoitus Helsinki-Vantaan laadukkaasta ravintolatarjonnasta, ja vahvistaa sen asemaa maailmanluokan palveluita tarjoavana lentoasemana.

Jokavuotinen FAB Awards on lentoasemien johtavat ravintolatoimijat yhdistävä kansainvälinen ammattitapahtuma, jonka yhteydessä järjestetään ravintolapalveluita arvioiva kilpailu. Kilpailussa palkitaan lento- ja rautatieasemia sekä niiden ravintolatoimijoita onnistuneista ja luovista ravintola- ja kahvilakonsepteista.

Vuoden 2017 kilpailun finaali käytiin Torontossa 22. kesäkuuta. Helsinki-Vantaan ruoka- ja juomatarjonta ylsi finaaliin neljässä eri kisakategoriassa. Lopulta ravintola Pier Zero nappasi kadehdintaa herättävän The FAB WOW Factor -palkinnon.

- Helsinki-Vantaan ravintolatarjonta on kokenut viime vuosina valtavan muodonmuutoksen. Olemme kiinnittäneet erityistä huomioita laatuseikkoihin, kuten raaka-aineiden tuoreuteen ja kotimaisuuteen, yhteistyöhön lähituottajien kanssa sekä tarjonnan monipuolisuuteen. Tunnustus on osoitus siitä, että kehitämme palveluita oikeaan suuntaan yhdessä operaattoreidemme kanssa, Helsinki-Vantaan kaupallisista palveluista vastaava Elena Stenholm Finaviasta iloitsee.

Tuomaristo perusteli Pier Zeron voittoa juuri sen ikonisuudella. Ravintola on arkkitehtuurinen erikoisuus, jonka kahdessa kerroksessa toimivat kahvila, baari sekä à la carte -ravintola skandinaavisella twistillä. Ravintolan on suunnitellut sveitsiläinen Detail Design GmbH ja sen palveluista vastaa HMSHost Finland Oy.

Suomalaisuus ravintolan ytimessä

- Vaikka lentoasemamme kasvaa ja kansainvälistyy, kaiken ytimessä säilyy suomalaisuus. Tämä näkyy paitsi ravintoloiden ja kahviloiden raaka-aineissa ja niiden alkuperässä, myös liiketilojen sisustuksessa ja designissa. Ikoniset suomalaiset brändit, kuten Iittala, Marimekko ja Artek, ovat edustettuina lukuisten pisteidemme kuoseissa, huonekaluissa ja astiastossa, Stenholm kertoo.

Helsinki-Vantaa ja sen kahvila- ja ravintolatarjonta ylsivät vuoden 2017 finaaliin kaikkiaan neljässä kategoriassa. Wine & View oli ehdolla vuoden viinibaariksi. Ravintolat Pier Zero ja SSP Finland Oy:n operoima Fly Inn kisasivat vuoden ravintolan tittelistä korkeatasoisten ravintoloiden sarjassa. Lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasema selvisi finaalin asti ruoka- ja juomatarjonnallaan sekä tarjonnan paikallisuudella.

Menestystä aikaisempinakin vuosina

Menestystä on satanut myös aikaisempina vuosina: vuonna 2016 Helsinki-Vantaalla SSP Finland Oy:n viinibaari Wine & View nappasi voiton Airport Wine Bar of the Year -kategoriassa ja lentoaseman ruoka- ja juomatarjooma sai kunniamaininnan ansiokkaasta muodonmuutoksestaan. Finaaliin ylsi viime vuonna myös Rovaniemen lentoaseman Rovaniemi Cafe.

Vuonna 2018 FAB Awards -tapahtuma järjestetään ensi kertaa Suomessa. Järjestelyistä vastaa Moodie International Ltd yhteistyössä Finavian kanssa.

Matkustus