Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Kaisa Kallio

Julkaistu
31.08.2017 klo 06:00
Kaisa Kallio on mukana valitsemassa, mitä laatuviinejä ja samppanjoita maailman lentokenttäviinibaarien eliittiin kuuluvassa Wine & View’ssa kunakin päivänä siemaillaan.

”Lentokentän Wine & View -viinibaarin vuoropäällikkönä teen asiakastyötä baaritiskin takana ja olen mukana valitsemassa, mitkä viineistämme päätyvät vaihtuvalle lasilistallemme. Yleensä meillä voi nauttia laseittain viittä eri samppanjaa ja kuohuviiniä sekä saman verran eri valko- ja punaviinejä. Pyrimme päivittämään listaa tiheästi, jotta myös usein matkustaville vakioasiakkaille löytyy uutta maistettavaa. Pidämme aina huolta, että niin uudet kuin vanhat viinimaat sekä erilaiset rypälelajikkeet ovat hyvin edustettuina.

Palvelemme päivittäin kymmeniä eri kansallisuuksia, joten olen oppinut todella paljon eri maiden viinimauista. Suomalaisille maistuvat yleensä rieslingit ja uuden maailman chileläiset ja argentiinalaiset viinit. Amerikkalaiset taas ovat tottuneet melko tammisiin valkoviineihin, kuten chardonnayhin, ja punaviineissä pinot noir tekee kauppansa. Australialaiset, italialaiset ja ranskalaiset valitsevat yleensä omalle maalleen tyypillisiä lajikkeita, ja japanilaisten olen huomannut tilaavan usein samppanjaa. Kanta-asiakkaidemme kestosuosikki on libanonilainen Château Musar -punaviini, jota harvemmin löytää ravintoloista laseittain. Omia ykkössuosikkejani taas ovat ehdottomasti blanc de blanc -samppanjat.

Oma mielenkiinto viinejä kohtaan syventyy kaiken aikaa, ja pidän taitoja yllä ammattikirjallisuuden ja tastingien avulla. Erityisesti bisnesmatkustajissa on todellisia viiniharrastajia, joiden kanssa jutellessa oppii itsekin lisää viineistä. Toisaalta Wine & View’ssa käy myös paljon lomamatkustajia, jotka ovat juhlatuulella ja ottavat lasin kuohuvaa matkan kunniaksi. Iloinen meininki ja matkakuume tarttuvat välillä minuunkin.

Lentoasemalla jokainen päivä on kuin ravintolan vappupäivä: täällä on aina kiireistä ja kiinnostavaa. Silti tuntuu, että hektisen lentokentän keskellä viinibaarimme on matkustajille kuin rauhallinen keidas, jonne voi tulla hetkeksi hengähtämään ja nauttimaan rauhassa lasillisen. Se on mielestäni ihan paras tapa aloittaa matka, ja itsekin pistäydyn lasillisella joka kerta, kun lähden reissuun.”

Wine & View valittiin kansainvälisessä lentoasemien ravintolapalveluiden kilpailussa vuoden 2016 viinibaariksi.

Ihmisiä & Ilmailua Matkustus