Skip navigation

Kissan kanssa koneen matkustamossa – Ota karvaisen ystävän tarpeet huomioon

Artikkeli julkaistu
21.06.2017 klo 06:00
Tiedätkö, mitä on hyvä ottaa huomioon matkustaessa lemmikin kanssa?

Some- ja digispesialisti Mihail Donchev matkusti hiljan Helsingistä Sofiaan Münchenin kautta. Mukana kulki 4-vuotias Manya-kissa, joka maukui kopassaan äänekkäästi.

“Pelkäsin Manyan olevan liian hermostunut, mutta hetken pyörittyään se nukahti. Koppa tosin oli lennon jälkeen täynnä karvaa, sillä kissat pudottavat karvaa hermostuessaan.”

Kissat ovat herkkiä matkakavereita ja Donchev antoikin kissalleen kevyesti rauhoittavan lääkkeen ennen lentoa.

Lennolla mukana oli myös Donchevin raskaana oleva vaimo, joten jännitystekijöitä reissulla riitti. Donchev listasi muutaman vinkin, jotka kissan kanssa matkaavien kannattaa laittaa korvan taakse.

1. Huolehdi kissan rokotuksista

Tarkistuta lemmikkisi eläinlääkärillä ennen lentoa ja pyydä samalla matkalle tarvittavat lääkkeet ja dokumentit. Lemmikkipassin kissasi tarvitsee joka tapauksessa. Eläinten kuljetusta koskevat säädökset kannattaa tarkistaa sekä lähtö- että kohdemaan viranomaisilta.

2. Anna lemmikin levätä ennen matkaa

Varmista, että kissasi juo tarpeeksi vettä ja saa ruokaa matkapäivän aikana. Varaa lemmikille myös vaippa kantokoppaan varmuuden vuoksi.

3. Muista vaatia palvelua myös kissallesi

Lemmikeille ei osteta lentolippua sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan lentoyhtiöt keräävät lemmikkimaksun matkustamossa tai ruumassa matkustavista eläimistä. Jos kissasi ääntelee lennolla, muista että kissa on maksava asiakas siinä missä muutkin matkustajat.

Lue lisää eläinten kanssa matkustamisesta

Matkustus