Hyppää pääsisältöön

Kuskitonta sähköbussia kokeillaan Helsinki-Vantaalla

Julkaistu
02.10.2017 klo 05:58
Finavia ja Metropolia ammattikorkeakoulu testaavat kuskittoman sähköbussin toimintaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Robottibussi kulkee kahden parkkialueen välllä ja sillä pääsee terminaali 2:n viereen.

Robottibussille on tehty oma reitti, joka kiertää kevyen liikenteen väylästä erotetulla omalla kaistalla Lentäjäntie 1:n edestä parkkihalli P5:n kautta parkkialue 4a/b:n edustalle ja takaisin.

Bussin reittikartta ja lisätiedot

Kuskittoman bussin maksutonta kyytiä voi kokeilla lokakuun alusta alkaen maantantaista perjantaihin kello 12 - 14 ja 15 - 17.  Keliolosuhteista riippuen kokeilu jatkuu 2.11. saakka.

Palvelun tuottamisesta ja bussipilotin toteuttamisesta vastaa Metropolia ammattikorkeakoulu, jossa automatisoitujen robottibussien käyttömahdollisuudet ovat olleet tutkittavina.

Kokeilu on osa Finavian palvelukehitystyötä, jolla tähdätään yhä sujuvampaan matkustamiseen. Finavia testaa uusien teknologioiden mahdollisuuksia tulevaisuuden lentoasemaa varten.

Sähkökäyttöiset bussit kytkeytyvät myös Finavian ilmasto-ohjelmaan, jonka tavoitteena ovat energiatehokkaat ja vähäpäästöiset lentoasemat.

Lue lisää Finavian palvelukehityksestä

Matkustus Kehitys