Hyppää pääsisältöön

Lipunmyynti lähijunissa loppui – osta lippu ennen junaan nousua!

Julkaistu
22.06.2017 klo 04:45
Lipunmyynti pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä päättyi 19. kesäkuuta. Uudistus koskee myös Helsinki-Vantaalle kulkevia P- ja I-lähijunia.

Lipun hankkimiseen on monia vaihtoehtoja. HSL:n lipunmyyntikanavat ovat mobiilisovellus, matkakortti, lippuautomaatit, HSL:n palvelupisteet sekä R-kioskit. Helsinki-Vantaalla R-kioski palvelee saapuvien aulassa 2A.

HSL-alueella satunnaisten matkojen varalle on tullut kioskimyyntiin uusi kortille ladattava kertalippu, jonka voi ostaa ennakkoon. Lipun voimassaolo alkaa, kun se leimataan ensimmäisen kerran matkakortinlukijalla.

VR:n lähiliikenteen lipunmyyntikanavat ovat mobiilisovellus (VR Lähijunat ja VR Mobiili), lippuautomaatit, vr.fi-verkkokauppa, asemien lipunmyynti ja R-kioskit. Lentoaseman juna-asemalla on VR:n lippuautomaatti sekä laiturialueella että terminaalien välisellä yhdyskäytävällä.

Konduktöörit auttavat edelleen

Konduktöörit työskentelevät edelleen junamatkustajien palveluksessa, jatkossa myös laiturialueella. He liikkuvat junissa pareittain koko junassa, auttaen ja opastaen sekä katsoen samalla asiakkaiden matkaliput. Kun konduktöörit ovat palvelleet yhden junan, he siirtyvät seuraavaan. Ilta- ja yöaikaan kaikissa junissa on konduktöörit.

Lue lisää HSL:n liikenteestä ja uudistuksesta.

Matkustus