Hyppää pääsisältöön

Mielenosoitukset lentoasemalla puhuttavat

Julkaistu
09.08.2017 klo 10:45
Haluamme selventää muutamia kohtia liittyen lentoasemalla järjestettäviin mielenosoituksiin.

Voiko lentoasemalla järjestää mielenosoituksen?

Lentoasema on samanlainen julkinen alue kuin mikä tahansa liikenneasema, joilla yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa poliisi.

Tämän vuoksi myös lentoasemalle tulevilla mielenosoittajilla on oltava poliisilta hankittu lupa. Poliisi osoittaa sopivan paikan mielenosoituksen järjestämiseksi kuten muillakin julkisilla paikoilla.

Poliisi on arvioinut, että lentoasema on kansainvälinen erityiskohde. Siksi mielenosoituksia ei voi järjestää terminaalissa tai sen sisään- ja uloskäynneillä.

Finavia ei estä ihmisiä kokoontumasta lentoaseman alueella eikä ilmaisemasta vapaasti mielipiteitään, kunhan se sujuu poliisin ohjeita noudattaen sekä lento- ja matkustajaliikenteen häiriintymättä.

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia poliisilta:  Mielenosoittaminen Helsinki-Vantaalla

Kenttähenkilöstön suhtautuminen mielenosoituksiin

Finavian henkilökunnalta edellytetään hyvää käytöstä ja asiakaspalvelutaitoa kaikissa tilanteissa. Työtehtävissä ei saa loukata ketään rodun, iän, sukupuolen, uskonnon tai poliittisen tai henkilökohtaisen mielipiteen vuoksi.

Tätä toivotaan myös muilta lentoasemalla toimivilta tahoilta. Helsinki-Vantaalla toimii Finavian lisäksi noin 1 500 muuta yritystä tai organisaatiota, joiden palveluksessa koko 20 000 hengen kenttähenkilöstö on.  Henkilöstön käytöstä koskeva palaute otetaan aina vakavasti, ja käydään läpi asianomaisen yrityksen ja työntekijän kanssa.

Finavia huolehtii sujuvasta ja mukavasta lentomatkustuksesta. Teemme tätä yhteistyössä kaikkien lentoaseman toimijoiden kanssa ja viranomaisten ohjeita noudattaen.

Raportointi