Skip navigation

Miten lentokentällä nukkuminen luonnistuu?

Artikkeli julkaistu
28.06.2017 klo 06:00
Selviä yöstä kentällä kivuttomasti vinkkiemme avulla.

Joskus lentokentällä joutuu yöpymään olosuhteiden pakosta, kun huono sää, odottamattomat IT-ongelmat tai jopa purkautuva tulivuori muuttavat matkasuunnitelmia. Toisinaan taas on kätevintä yöpyä kentällä ennen aikaisin lähtevää lentoa tai välilaskun vuoksi.

Lentoasemalla nukkumisen ei tarvitse olla epämukavaa, jos tietää mitä tekee. Helsinki-Vantaalla voi torkkua suomalaisissa GoSleep-unimunissa, joiden liukuovi antaa suojaa ja joissa on lokero laukkuja varten. Unimunat ovat ilmaisia klo 18 ja 21 välillä, muulloin niitä voi kokeilla 5 € tuntihintaan (portit 31 ja 37).

Lentokentän useat lounget tarjoavat nukkujalle kokonaisvaltaisemman kokemuksen. Swissportin ASPIRE lounge on avoinna kaikille matkustajille, tosin priority-liputtomien on ostettava 38 € passi sisäänpääsyä varten (portti 27). [email protected] Lounge tarjoaa 48 € arvosta kotoista tunnelmaa, ruokaa ja mukavat suihkut kolmen tunnin ajaksi (passintarkastuksen jälkeen, portti 32). Kaikille avoin, täysin maksuton Kainuu Lounge muistuttaa rauhallista metsää. Jos uni ei maistu, loungessa on Book Swap -kirjanvaihtopiste (portti 31).

Muista huolehtia laukuistasi tai käytä niitä vaikkapa tyynynä.

Mikäli aiot nukkua jollain kentän sohvista, muista huolehtia laukuistasi tai käytä niitä vaikkapa tyynynä. Mitä aikaisemmin saavut kentälle, sitä todennäköisemmin saat varattua hyvän paikan. Jos mahdollista, kerrospukeudu: lentokentällä saattaa olla kylmä, ja vaatekerrokset toimivat pehmusteena. Nälän iskiessä turvaudu esimerkiksi Nordic Kitcheniin (portti 36) tai Alepaan (terminaali 2, saapuvien aula 2B), jotka ovat auki 24/7.

Nopeat vinkit

Helsinki-Vantaalla on useampi lounge, jotka tarjoavat ruokaa sekä peseytymistilat

Monilla porteilla on lepotuoleja

Kentällä on ilmainen rajoittamaton wifi ( ‘HEL Free WiFi-Open www.finavia.fi’)

Lataa puhelimesi ja läppärisi näillä porteilla: 11, 18-19, 20, 21, 25, 27, 31, 32A, 32, 33, 37, 38.

Lapsiperheen vinkki aikaiselle lennolle: Kentälle jo edellisenä iltana

Matkustus