Hyppää pääsisältöön

Ohje lentäjille: Talvivinkkejä pohjoisen kentille lentäville operaattoreille

Julkaistu
07.12.2017 klo 15:45
Pohjois-Suomen lentoasemien erittäin vaativat talviolosuhteet edellyttävät paljon sekä lentäjiltä että operaattoreilta.

Suomen ilmailuviranomainen Trafi ja lentoasemaoperaattori Finavia ovat yhdessä laatineet ohjeistuksen, jonka tavoitteena on auttaa lentoyhtiöitä ja lentäjiä, joilla on vähemmän kokemusta talvisilla lentokentillä toimimisesta.

- Suomalaisen lumiosaamisen eli snowhown edistäminen ja käytännön vinkkien antaminen on tärkeää myös lentoturvallisuuden näkökulmasta. Toivommekin, että tiiviiseen muotoon kootusta ohjeesta on apua pohjoisen kentille lentäville, sanoo ylitarkastaja Jussi Sorsa Trafista.

Lisääntyneet suorat yhteydet Euroopasta Lappiin ovat nostaneet alueen saavutettavuuden ja matkustajamäärät uudelle tasolle.

- Meidän tavoitteena on, että Pohjois-Suomen haastavista sää- ja keliolosuhteista huolimatta, lentoliikenne toimisi turvallisesti ja sujuvasti. Lentäjien ja operaattorien ohjeistuksella haluamme varmistaa, että kaikki tarvittava tieto sujuvaan operointiin on toimijoiden käytettävissä, kertoo Finavian liikennealuepalveluiden päällikkö Heikki Heinijoki.

Siirry ohjeeseen: Mitä Pohjois-Suomen lentoasemien vaativat talviolosuhteet edellyttävät lentäjiltä ja lento-operaattoreilta?

 

Ihmisiä & Ilmailua