Hyppää pääsisältöön

Oulun lentoasema avautuu jälleen liikenteelle kiitotieremontin jälkeen

Julkaistu
31.07.2017 klo 09:12
Lentoliikenne Oulun lentoasemalta käynnistyy jälleen elokuun alusta. Yörajoitukset jatkuvat vielä 13. elokuuta asti, mikä vaikuttaa päivän ensimmäiseen ja viimeiseen lentoon.

Oulun lentoaseman kesäliikenteeseen vaikuttaneen liikennealueremontin mittavin vaihe on ohi. Remonttityöt ovat sujuneet suuresta työmaasta huolimatta ongelmitta ja aikataulussa.

1.-13.8. välisenä aikana korjaustyöt vaikuttavat vielä päivän ensimmäiseen (Oulu-Helsinki) ja viimeiseen (Helsinki-Oulu) lentoon, jotka lennetään Kemi-Tornion lentoasemalta. Näille lennoille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Oulun lentoasemalta. Kuljetukseen voi ilmoittautua Finavian www-sivuilla olevan lomakkeen kautta.

- Kiitotie, rullaustiet ja asemataso ovat saaneet kesän aikana Oulussa uuden asfalttipäällysteen. Samalla on uusittu valaistusjärjestelmää sekä parannettu rullausteitä niin, että laajarunkokoneet mahtuvat paremmin meillä liikennöimään. Töitä viimeistellään vielä elokuun ensimmäiset viikot, mutta 13.8. jälkeen ei enää ole odotettavissa vaikutuksia liikenteelle, kertoo Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen.

Oulun liikennealueiden remontti on Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017. Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema.

Matkustus