Hyppää pääsisältöön

Poptähtiä näkyvissä Helsinki-Vantaalla

Julkaistu
26.10.2017 klo 06:00
Minne fanit menevät, kun he haluavat erityisen kuvan lempiartistinsa kanssa? Kaksi musiikkifania jakavat kokemuksensa

Fanitapaamiset maksavat maltaita ja levyjulkkareissa nimikirjoitusta joutuu jonottamaan tuntikausia. Hotellien ulkopuolella odottaminen on yksi vaihtoehto, mutta paikalle täytyy mennä ajoissa, jotta saa tarpeeksi hyvän paikan. Mihin fanit menevät, kun he haluavat kuvan suosikki-poptähtensä kanssa? Tietenkin lentokentälle!

“Elämä on liian lyhyt – osta ne keikkaliput”, Mila Kososen kuvassa lukee. 20-vuotias Kosonen jakaa Instagram-tilillään kuvia kohtaamisistaan fanittamiensa artistien kanssa. Poplaulaja Isac Elliot on yksi heistä.

Sovellus auttaa tässäkin

“Olen nähnyt häntä Helsinki-Vantaalla vuodesta 2013 asti. Joskus käyn lentokentällä ystävieni kanssa viikottain, toisinaan jopa muutaman kerran viikossa. Isac matkusti aiemmin paljon”, Mila kertoo. Tänä vuonna Mila ei ole käynyt lentokentällä yhtä paljon kuin ennen. Mutta kun hän menee kentälle, hän tekee sen ammattilaisen elkein.

Mila tietää tarkasti esimerkiksi, milloin Isac on lentokentällä. “Me opettelemme ystävieni kanssa hänen aikataulunsa – millä koneella hän yleensä lentää Norjaan ja mihin aikaan hän palaa Suomeen. Näin meidän ei tarvitse odotella Isacia koko päivää. Käytämme myös Finavian mobiilisovellusta, jotta voimme tarkistaa saapuvat ja lähtevät lennot.”

Valaistus kuntoon

Mila myöntää, ettei hänellä ole suosikkipaikkaa Helsinki-Vantaalla: kunhan valo on hyvä, hän

saa otettua valokuvansa. “Yleensä faneja on niin paljon, ettei tilanteessa ole aikaa valikoida kuvauspaikkaa tai suunnitella, millaisen kuvan haluaa ottaa.”

Vaikka kentälle ilmestyy välillä kymmenittäin faneja, Mila sanoo, että tunnelma kentällä on aina todella hyvä. “Isac pitää faniensa näkemisestä ja yrittää aina tavata kaikki, jotka ovat odottaneet häntä. Kokemukseni ovat olleet suurimmaksi osaksi hyviä. Välillä sählinkiä on enemmän ja emme pääse ystävieni kanssa Isacin luo, koska emme halua tunkea fanijoukon läpi. Isac tulee tällöin meidän luoksemme ja kysyy kuulumisemme”, Mila kertoo.

Vuoden 2016 googlatuin henkilön saapuu

Anni Fast myöntää, ettei hän odota poptähtiä lentokentällä usein. Viime vuoden X Factor -ohjelman jälkeen hän oli kentällä kuitenkin jopa kaksi kertaa toiveenaan nähdä Saara Aalto.

“Tyttöreni on Saaran suuri fani. Halusin että hän pääsisi tapaamaan idolinsa”, sanoo Anni, joka on ala-asteen opettaja ja kahden lapsen äiti.

“Tiesimme, milloin Saaran kone laskeutuu, joten emme menneet lentokentälle liian varhain. Tyttäreni tuntien hän ei olisi jaksanut odottaa pitkään. Saaran ensimmäinen kotiinpaluu oli aikamoinen mediasirkus, joten kentällä oli paljon väkeä.”

Hän yritti tällöin löytää paikan, josta hänen tyttärensä Ella näkisi aikuisten yli. Toisella kerralla paikalla oli vähemmän väkeä, joten Anni ja Ella-tytär odottivat Saaraa saapuvien matkustajien aulassa.

“Kokemus oli todella hyvä molemmilla kerroilla. Kukaan ei työntänyt meitä, ihmiset olivat ystävällisiä ja monet tulivat juttelemaan meille esimerkiksi tyttäreni tekemästä suuresta kyltistä”, Anni kertoo. “Ihmiset olivat mukavia pienelle fanille – muita pieniä lapsia ei ollut kentällä juurikaan.”

Kuvat: Mila Kosonen ja Anni Fast

Lue, missä nappaat Helsinki-Vantaan parhaan selfien

Ihmisiä & Ilmailua