Hyppää pääsisältöön

Sivutuuli on hellittänyt: kaksi kiitotietä on käytössä

Julkaistu
11.12.2017 klo 14:40
Päivitetty 12.12.2017 klo 19.50
Helsinki-Vantaan lentoliikennettä tänään tiistaina 12. joulukuuta piinanneet vaikeat tuuliolosuhteet ovat hellittäneet. Käyttöön on saatu kaksi kiitotietä ja normaalikapasiteetti. Toinen kiitotie on käytössä lähtevälle liikenteelle ja toinen saapuvalle.

Illan aikana ilmenee kuitenkin vielä viiveitä. Lentoyhtiöt tekevät kaikkensa, jotta lennot saadaan toimimaan aikataulun mukaan.

Lentoaikataulujen toteutumisen tai mahdollisten matkatavaraviiveiden osalta matkustajia pyydetään kääntymään oman lentoyhtiön puoleen.

Voimakas sivutuuli on tänään vaikeuttanut lentoliikennettä, sillä Helsinki-Vantaalla on voitu käyttää vain yhtä kiitotietä. Samaan aikaan Keski-Euroopan huonot sääolosuhteet ovat myöhästyttäneet lentoja. Kerrainnaisvaikutukset haittaavat lentoyhtiöiden toimintaa edelleenkin.

Finavian kunnossapito toimi lumimyrskyn aikaan täydellä teholla ja teki kaikkensa, jotta käytössä oleva kiitotie saatiin  pidettyä auki ja että lennot pääsivät lähtemään ja saapumaan Helsinki-Vantaalle.

Helsinki-Vantaan reaaliaikaiset lentotiedot saa Finavian verkkosivuilta:

Suomalainen lentokenttien lumiosaaminen eli snowhow on huippuluokkaa. Kiitotie pystytään puhdistamaan lumesta 11 minuutissa, kun esimerkiksi Keski-Euroopassa lumimyrsky voi pysäyttää liikenteen kokonaan.

Menestyksen takana ovat investoinnit huippuluokan talvikalustoon, henkilöstön koulutus ja hyvä yhteistyö sekä toimiva viestintä kaikkien kentän toimijoiden kanssa. Talvitoiminnan organisointia ja toimintaa kehitetään, ja talvitoimintaa ja -prosesseja harjoitellaan säännöllisesti.