Hyppää pääsisältöön

Finavia paransi sähköautoilijoiden palveluita Tampere-Pirkkalan lentoasemalla

Julkaistu
04.01.2018 klo 10:46
Tampere-Pirkkalan sähköautojen latauspiste
Finavia on ottanut käyttöön Tampere-Pirkkalan lentoasemalla matkustajien sähköautojen latauspisteen. Latauspisteiden asentaminen lentoasemille on osa Finavian vastuullista ympäristötyötä.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman ensimmäinen latauspiste on asennettu ja sähköautojen lataaminen kuuluu pysäköintimaksun hintaan. Latauspiste sopii keskinopeaan lataukseen.

Tampere-Pirkkalan sähköautojen latauspiste 2

Sähköautojen latauspiste sijaitsee P1-parkkialueella. Latauspiste on helppokäyttöinen, mutta tarvittaessa sen käytössä opastavat lentoaseman neuvonnan työntekijät.

Pitkäjänteistä ympäristötyötä

Finavia pyrkii parantamaan energiatehokkuuttaan jatkuvasti. Oman toiminnan hiilidioksidipäästöt ovat tiukassa tarkkailussa ja uusia vähähiilisiä ratkaisuja pyritään ottamaan käyttöön. Finavian tavoitteena on tehdä kaikista lentoasemistaan hiilineutraaleja vuoteen 2020 mennessä.

Finavia on mukana keskeisenä toimijana koko 21 lentoaseman verkostollaan eurooppalaisten lentoasemayhtiöiden yhteisessä sitoumuksessa, jonka tavoitteena on saada Eurooppaan 100 hiilineutraalia lentoasemaa vuoteen 2030 mennessä. Lentoliikennetoimialan yhteisenä globaalina tavoitteena on puolittaa kansainvälisen lentoliikenteen aiheuttamat päästöt vuoteen 2050 mennessä huolimatta alan kasvusta.

Lue lisää Finavian ilmasto-ohjelmasta

Matkustus