Skip navigation

Finavian vuosi 2018 jatkui erinomaisen vahvana

Artikkeli julkaistu
26.10.2018 klo 08:53
Perhe katselemassa lentokoneita terminaalin ikkunasta.
Vahvan kolmannen vuosineljänneksen aikana matkustajamäärät jatkoivat kasvuaan.

Matkustajamäärä Finavian lentokentillä kasvoi tammi−syyskuussa 11,0 %, mikä oli 1,9 miljoonaa matkustajaa enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajanjaksona. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi tammi−syyskuussa 10,4 % ja oli 275,9 miljoonaa euroa hyvän liikennekehityksen ansiosta. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi 5,9 % ja oli 51,8 miljoonaa euroa.

”Vuosi 2018 on osoittautunut ennustetusti vahvaksi kasvun vuodeksi Finavialle. Loppuvuoden osalta toimintaympäristö näyttäisi säilyvän edelleen vakaana, ja Finavian lentoasemien koko vuoden matkustajamäärän odotetaan kasvavan. Kehityshankkeemme niin Helsinki-Vantaalla kuin lentoasemaverkostoon ovat edenneet suunnitellusti. Samalla olemme keskittyneet vahvasti ensiluokkaisen asiakaskokemuksen ylläpitämiseen. Tämän merkitys korostuu niin liikenne- ja matkustajamäärien kasvaessa kuin kehityshankkeiden muuttaessa esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemaympäristöä”, sanoo Finavia Oyj:n toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Globaalisti vahva taloustilanne ja trendit tukivat edelleen kasvua

Matkustajamäärän kasvua tuki lentoyhtiöiden kapasiteetin kasvattaminen. Keskimääräisen konekoon kasvu sekä uudet Euroopan lentoreitit näkyivät matkustajavirrassa positiivisesti. Kansainvälinen liikenne jatkoi kasvuaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla nopeammin kuin muilla pohjoismaiden pääkentillä sekä Heathrow’n ja Amsterdamin kentillä. Helsinki-Vantaan kansainvälisten matkustajien määrä kasvoi 11,6 %. Vastaavasti esimerkiksi Kööpenhaminassa kasvua oli 3,9 % ja Tukholmassa 2,4 %. Vaihtomatkustajien määrä kasvoi Helsinki-Vantaalla 23,9 %.

Kulunut vuosi on ollut uusien rakennusprojektien aloittamista ja valmistuneiden käyttöönottoa

Helsinki-Vantaalla Terminaali 2:n lähtö- ja tuloaulojen laajennuksen valmistelevat työt käynnistettiin kolmannella vuosineljänneksellä. Muilta osin Terminaali 2:n laajentamisen hankesuunnittelu eteni odotetusti ja uudisrakennuksen kaavaillaan valmistuvan vuonna 2022.

Panostukset Finavian muuhun lentoasemaverkostoon etenivät myös suunnitelmien mukaisesti. Lapin lentoasemien 55 miljoonan euron investointiohjelman ensimmäinen vaihe valmistuu kuluvan vuoden jouluksi ja koko investointiohjelman odotetaan valmistuvan vuoden 2019 loppuun mennessä.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman historian suurin kehitys- ja peruskorjausohjelma valmistui elokuussa. Suuruusluokaltaan 15 miljoonan euron hankkeessa uusittiin ja laajennettiin lentoliikenteen tarvitsemaa infrastruktuuria.

Raportointi