Ohita navigaatio

Finnair ja Finavia tekevät elokuvahistoriaa – ensimmäinen elokuva, jonka takana on lentoyhtiö ja lentoasema

Artikkeli julkaistu
07.09.2018 klo 09:32
Match Made in HEL ensi-ilta 6.9.2018
Ihmisiä & Ilmailua Matkustus
Finnair ja Finavia ovat toimineet idän ja lännen välissä yli 35 vuoden ajan, Helsinki-Vantaan lentoaseman toimiessa liikenteen solmukohtana. Yhteisen taipaleen juhlistamiseksi nämä kaksi ovat julkaisseet lyhytelokuvan, joka on maailman ensimmäinen lentoyhtiön ja lentoaseman julkaisema elokuva.

East and West Side Story on lyhytelokuva merkityksellisistä kohtaamisista, joita tulee eteen ihmisten matkustaessa. Lyhytelokuvan pääosassa on kuuluisa kirjailija, joka kaipaa yksityisyyttä koko maailman vaatiessa häntä parrasvaloihin.

Tarina levittäytyy kolmelle maanosalle, alkaen Yhdysvalloista sekä Koreasta, ja päättyen Suomeen. East and West Side Storylla on nimensä mukaisesti kaksi ohjaajaa, Young-Wook Paik eli ”Wookie” Koreasta ja Johan Storm Ruotsista. Molemmat ohjaajat antavat näkökulmansa samalle tarinalle, jonka tuottajana toimii B-Reel films (Bergman: a Year in Life). Päärooleissa nähdään ruotsalais-yhdysvaltalainen Anne Bergstedt, joka on tuttu muun muassa Boardwalk Empire -sarjasta ja Black Swan -elokuvasta, sekä korealainen Jae Hoon (One Day Maybe).

East and West Side Story on erinomainen esimerkki siitä, miten modernit yritykset kertovat emotionaalisempia tarinoita ja tavoittavat laajempia yleisöjä ympäri maailmaa brändiviihteen avulla. Lyhytelokuvan ensi-ilta pidettiin eilen Helsinki-Vantaalla, jossa lentokonehallista tehtiin elokuvateatteri yhdeksi illaksi. Vieraiden isäntänä toimi Renny Harlin.

Elokuvan voi katsoa täältä: https://youtu.be/NQ_SuiVo-cI

Media-aineisto lehdistöä varten: https://www.matchmadeinhel.com/media

Kampanja-sivusto: https://www.matchmadeinhel.com/

Match Made in HEL ensi-ilta 6.9.2018