Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan lentoyhtiöt: Aeroflot

Julkaistu
21.06.2018 klo 09:00
aeroflot
Aeroflot on Venäjän suurin ja yksi maailman vanhimmista lentoyhtiöistä. Tutustu yhtiöön kuuden faktamme kautta.

1. Venäjän kansallinen lentoyhtiö Aeroflot on yksi maailman vanhimmista toiminnassa olevista lentoyhtiöistä. Yhtiön katsotaan saaneen alkunsa helmikuussa 1923, jolloin Neuvostoliiton siviili-ilmailuneuvosto perustettiin. Nimi Aeroflot, joka tarkoittaa ilmalaivastoa, otettiin käyttöön vuonna 1932. 

2. Neuvostoliiton hajottua Venäjän matkustajaliikenne organisoitiin uudelleen. Heinäkuussa 1992 Aeroflotista tuli 51-prosenttisesti valtion ja 49-prosenttisesti työntekijöiden omistama yhtiö.  

3. Lentoyhtiö on Venäjän federaation suurin ja tarjoaa lentoja niin kotimaan sisäisesti kuin kansainvälisesti, yli 130 kohteeseen. Aeroflotin kotikenttä on Moskovan lentokenttä, ja se kuuluu Sky Team -allianssiin. Sky Team on maailman toiseksi suurin lentoyhtiöallianssi. 

4. Vuoden 2018 alussa yhtiön laivastoon kuului 224 lentokonetta, joiden keski-ikä oli hieman yli neljä vuotta. Suurin osa yhtiön koneista on Airbuseja, mutta on joukossa Boeingejakin. Laivastoon lukeutuu myös vajaat neljäkymmentä Sukhoi Superjet -konetta. 

5. Huhtikuussa 2018 Aeroflot palkittiin neljässä kategoriassa TripAdvisorin järjestämässä kilpailussa. Lentoyhtiö voitti muun muassa Euroopan paras bisnesluokka -kategorian ja valittiin Euroopan merkittävimmäksi lentoyhtiöksi. Valinnan tekivät matkustajat ympäri maailman. 

6. Helsinki-Vantaalla Aeroflot toimii terminaalissa 2 ja lentää kolme päivittäistä lentoa Helsingistä Moskovaan. Kolmas vuoro reitille lisättiin vastikään, vuoden 2017 lokakuussa.  

Lähteet: Aeroflot, Skyscanner, TripAdvisor, Wikipedia 

Ihmisiä & Ilmailua Matkustus