Ohita navigaatio

Kumppanuussopimus tiivistää Finavian ja Tredun yhteistyötä nuorten työllistämiseksi

Artikkeli julkaistu
03.12.2018 klo 09:50
Mari Nurminen
Finavian ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun yhteistyö tiivistyy kumppanuussopimuksella. Sopimuksen tavoitteena on lisätä työelämän ja koulutuksen välistä yhteistyötä.

Lentoasemilla on monia haastavia ja mielenkiintoisia työtehtäviä, jotka vaativat erityisosaamista. Finavia haluaa edistää nuorten työllistymistä ja tarjota oppilaitosyhteistyön kautta työmahdollisuuksia ilmailualalla.

Kumppanuussopimuksen avulla tarjotaan Tredun eri tutkintoalojen opiskelijoille aito ja monialainen oppimisympäristö Tampere-Pirkkalassa ja muilla Finavian lentokentillä.Tiiviillä yhteistyöllä kehitetään uusia toimintamalleja ja varmistetaan myös työelämän osaamisvaatimusten huomioiminen opetuksessa.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen näkee yhteistyön Tredun kanssa hyvin merkityksellisenä myös Pirkanmaan alueelle.

”Yhteistyö Tredun lentokenttäalueella sijaitsevan yksikön kanssa tukee molempien toimintaa konkreettisesti. Nuoret saavat harjoittelupaikkoja ja me uusia työntekijöitä. Teemme jo nyt paljon yhteistyötä paikallisesti muun muassa kenttäalueella tarvittavan kaluston käytön osalta. Kumppanuussopimus antaa meille vielä enemmän mahdollisuuksia yhteistyön syventämiseksi,” sanoo Nurminen.

”Tiivistyvällä yhteistyöllä täydennetään Finavian osaamisen kehittämisen kokonaisuutta. Tredun kanssa tehtävällä kumppanuussopimuksella voimme varmistua siitä, että meillä on ammattiosaajia myös tulevaisuudessa,” toteaa Head of HR Sami Laine.

Tredun projektijohtaja Jari Rauhalan mukaan yhdessä toimimalla tehdään pitkäjänteistä kehitystyötä opiskelijoita ja työelämää hyödyttävällä tavalla. ”Sopimuksen myötä Finavian lentokentät mahdollistavat koulutus- ja oppisopimusten toteuttamisen työpaikalla yhä paremmin. ”

Finavia ja Tredu myös suunnittelevat jatkossa yhdessä kunnossapitokaluston, laitteiden ja tilojen yhteiskäyttöä ja kalustohankintoja Tampere-Pirkkalan lentokentällä.

”Koulutuksessa hyödynnetään Finavian henkilöstön osaamista lentokentänhoidon, kunnossapitokaluston käytön, turvallisuuden ja pelastusosaamisen tehtävissä. Finavian henkilöstölle räätälöidään työpaikkaohjaajakoulutusta”, kertoo Tredun koulutuspäällikkö Sami Huntus.

Finavia tekee oppilaitosyhteistyötä mm. Pohjois-Suomessa Lapin koulutuskeskus Redun kanssa sekä pääkaupunkiseudulla Varian ja Haaga-Helian kanssa.

Yritys