Skip navigation

Missä nukkua Helsinki-Vantaalla? Tiesitkö, että Helsinki-Vantaa valittiin Euroopan parhaaksi kentäksi nukkumiseen vuonna 2017

Artikkeli julkaistu
08.11.2018 klo 11:00
Lounge sisustettu puisilla huonekaluilla.
Oli syynä myöhästynyt lento tai yön yli kestävä välilasku, aina silloin tällöin matkustajan on kätevintä nukkua lentokentällä tai sen läheisyydessä. Sleeping in Airports -sivusto valitsi Helsinki-Vantaan Euroopan parhaaksi lentoasemaksi nukkumiseen vuonna 2017. Kiitosta saaneet GoSleep unimunat muuttivat 6.11.2018 porttien 28-29 välille.

Yöpymisen suhteen lentokentissä on suuria eroja. Osalla kentistä on lepotiloja ja loungeja väsyneitä matkustajia varten. Useimmilla lentokentillä on ainakin rauhallisia nurkkauksia ja käsinojattomia istuimia, joilla levätä.

Kansainväliselle Sleeping in Airports -nettisivustolle on koottu kenttäkohtaisia neuvoja ja arvosteluja matkailijoilta, jotka ovat nukkuneet niillä. Sivuston teettämässä tutkimuksessa Helsinki-Vantaan lentoasema valittiin Euroopan parhaaksi kentäksi nukkumiseen vuonna 2017. Lisäksi Helsinki-Vantaa sijoittui neljänneksi Best Airport for Overall Experience -kategoriassa, jossa arvioitiin lentokenttäkokemusta kokonaisuutena.

Käsinojattomat penkit ja unimunat nokosten ottamiseen

Helsinki-Vantaan lentoasemaa kiitellään Sleeping in Airports -sivustolla lukuisista yöpymisvaihtoehdoista, hyvästä henkilökunnasta, tilojen puhtaudesta, turvallisuudesta ja mukavista kalusteista, joihin lukeutuvat käsinojattomat penkit ja lepotuolit sekä GoSleep-unimunat. Sivustolla kiiteltiin myös erikoismukavuuksia ja käytännöllisyyttä, kuten hyviä liikenneyhteyksiä Helsingin keskustaan.

Uniputket eli GoSleep-unimunat ovat muuttaneet porttien 28 ja 29 välille Terminaaliin 2. Vanha unimunien pesä portilla 11 ei ole enää käytössä, mutta myös terminaalista 1 pääsee yhdyskäytävää pitkin kyseisille porteille. Unimuna-alue on auki ympäri vuorokauden. Pidemmät nokoset ottaville on tarjolla alennuksia.

Helsinki-Vantaan lentoasema oli ensimmäinen Euroopassa, joka tarjoaa matkustajilleen uniputkipalvelun. Jokaisessa uniputkessa on säilytystilaa käsimatkatavaroille, sähköpistoke sekä USB-portti laitelatausta varten. Uniputkissa on liukuva, suljettava luukku, joka mahdollistaa oman rauhan.

Lukuisia lounge-tiloja

Lentokenttien lounget eivät ole enää vain ensimmäisessä luokassa matkustaville. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kolme loungea, joihin pääsee lentoyhtiön tasokortilla tai erillistä maksua vastaan. Lisäksi rentoutumiseen löytyy maksuton Kainuu-lounge.

Finnair Lounge (portti 22 ja 50A-M) tarjoaa rentouttavat puitteet kotimaisilla design-klassikoilla höystettynä. Lisää pohjoismaista eleganssia löytyy SAS Loungesta portilta 13. Sisäänpääsy loungeihin lentoyhtiön tasokortilla tai maksua vastaan, mikäli matkustat kyseisen yhtiön lennolla.

Aspire Lounge (portti 27, yläkerta) tuo luonnon vierailijoiden luokse lintuäänten säestyksellä. Almost @ Home Lounge (portti 32) on rento kuin oma olohuone. Näihin pääset maksua vastaan. Sisäänpääsyn voi varata myös Helsinki Airport -applikaation kautta.

Kainuu Lounge (portti 31) puolestaan on ympärivuorokauden auki oleva, metsästä inspiraationsa ammentava kaikille matkustajille avoin lounge.

Tutustu tarkemmin Helsinki-Vantaan lounge-tiloihin.

Tyyntä unta lentoaseman hotelleissa

Nykyään on tavallista, että suositut hotelliketjut palvelevat myös lentokenttien sisällä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on esimerkiksi GLO Hotel Airport, joka sijaitsee terminaali 2:ssa kätevästi kävelymatkan päässä lähtöporteilta ja turvatarkastuksesta. Myös terminaali 1:n pääsee nopeasti tunnelin kautta.

Uusin hotelli Helsinki-Vantaan lentoasemalla on Scandic Helsinki Airport. Kyseessä on täyden palvelun hotelli, joka sijaitsee terminaali 2:n vieressä Toimintakeskuksessa. Samoissa tiloissa palvelee myös Finavian lupapalvelu, lentoaseman poliisi, terveyskeskus sekä lukuisia yrityksiä.

Myös Hilton Helsinki Airport on täyden palvelun hotelli Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa, noin sadan metrin päässä terminaali 2:sta. Tällä hetkellä käynnissä olevien rakennustöiden vuoksi käytävä terminaali 2:n ja Hilton Helsinki Airport hotellin välillä on kuitenkin muuttunut ja maatasolta hotelliin kuljettava hissi on suljettu. Tällä hetkellä hotelliin pääsee vain portaita pitkin, joten raskaita matkatavaroita kantavien tai liikuntarajoitteita omaavien suositellaan ottavan taksi terminaalista hotellille. Uusi hissi aukeaa keväällä 2019.

Lähteet: Sleeping in Airports

Löydä Helsinki-Vantaan rauhallisimmat paikat

Lue lisää helmikuussa 2019 Helsinki-Vantaalle avattavasta Plaza Premium Loungesta

Matkustus