Skip navigation

Sakea lumipyry voi hidastaa lentoliikennettä maanantaina 2.4.2018

Artikkeli julkaistu
01.04.2018 klo 13:59
Lumen puhdistusta kiitoradalta lumipyryssä.
Etelä-Suomeen on ennustettu sakeaa lumipyryä koko maanantaipäiväksi. Pyydämme lentomatkustajia varautumaan mahdollisiin viiveisiin ja seuraamaan oman lentoyhtiön tiedotusta.

Näkyvyys on Helsinki-Vantaalla jälleen normaali. Iltapäivällä liikenteen säätely aiheutti tämän hetkisen tiedon mukaan viiveitä 16 lennolle. Viiveiden kesto oli enimmillään 30 minuuttia, joten alustavan arvion mukaan liikenne normalisoituu viimeistään yön aikana. Yksittäisiä myöhästymisiä voi vielä olla. Yhtään lentoa ei peruttu tänään. (päivitetty 2.4. klo 18.45)

Saapuvaa lentoliikennettä on huonon näkyvyyden vuoksi jouduttu rajoittamaan. Tämä tarkoittaa osalle saapuvista koneista noin 15 minuutin viiveitä. Iltapäiväksi on luvassa aamua hankalammat sääolosuhteet, joten matkustajia pyydetään tänään varautumaan viiveisiin iltaan asti.(päivitetty 2.4. klo 13.15)

Maanantain aamulennot ovat sujuneet normaalisti. (päivitetty 2.4. klo 9.10)

Lentoyhtiöt sopeuttavat liikennettä tilanteen mukaan ja voivat peruuttaa lentojaan.

Finavia tekee omalta osaltaan kaikkensa, jotta kiitotiet saadaan hankalista sääolosuhteista huolimatta pidettyä auki ja lentoyhtiöt voisivat operoida mahdollisimman normaalisti. Talvitoiminta on täysvalmiudessa ja valmiina huolehtimaan lumenpoistosta.

Turvallisuussyistä lennonjohto (ANS Finland) voi kuitenkin joutua rajoittamaan nousevien ja laskeutuvien lentojen operaatiomääriä hankalien tuuli- tai kiitotieolosuhteiden tai huonon näkyvyyden vuoksi. Liikennerajoitteet vähentäisivät kapasiteettia ja aiheuttaisivat näin viiveitä saapuvalle ja lähtevälle lentoliikenteelle.

Asematasolle kinostuva lumi voi hankaloittaa lentokoneiden purku- ja lastaustoimintaa sekä jäänpesu- ja jäänestotoimintaa. Helsinki-Vantaan maahuolintayhtiöt ovat kuitenkin valmistautuneet lumimyrskyyn ja tekevät parhaansa, jotta matkatavaroiden ja jäänestokäsittely käsittely saataisiin sujumaan mahdollisimman joutuisasti.