Skip navigation

SAS starttaa reitin Tampereelta Malagaan

Artikkeli julkaistu
04.06.2018 klo 08:00
SAS passenger at an airport
SAS aloittaa lennot Tampere-Pirkkalasta Malagaan 13. lokakuuta 2018. Reittiä liikennöidään lauantaisin SAS:n ympäristötehokkailla Airbus 320neo -lentokoneilla.

- SAS:n uusi reitti Tampereelta Malagaan on Finavialle ja Tampere-Pirkkalan lentoasemallemme hyvin mieluisa. Meillä on Tampere-Pirkkalassa parhaillaan käynnissä 15 miljoonan euron kehityshanke, jonka tavoitteena on nostaa lentokentän kapasiteettia ja varmistaa turvallinen liikennöinti myös lento-operaatioiden kasvaessa, kertoo aluejohtaja Mari Nurminen Finavialta.

Finavian lentoasemilta matkusti Espanjaan vuonna 2017 reilut 1 220 000 matkaajaa, joista 155 000 Malagaan. Viimeisen viiden vuoden aikana matkustajamäärä Espanjaan ovat kasvaneet vuosittain – viime vuonna 14 prosenttia.

- Pirkanmaan ja keskisen Suomen alueella on iso potentiaali sekä tarve suoralle Malagan yhteydelle Tampere-Pirkkalasta. Uskomme reitin vetovoimaan molempiin suuntiin kulkevien matkustajien keskuudessa. Myös golf-yhteisöissä reittilento on otettu ilolla vastaan, esimerkiksi Keski-Suomen alueen golffarit pääsevät nyt suoraan kotikentältä pelaamaan aurinkoon, iloitsee Lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto Business Tampereelta.

- Uuden suoran Tampere–Malagan lentoaikataulu soveltuu vapaa-ajanmatkustajille paremmin kuin hyvin. Aikaistimme myös suunnitelmiamme reittiavauksesta, jotta lento sopii myös syyslomalaisille. Malagan lisäksi lennämme Tampereelta päivittäin neljä lähtöä Tukholmaan, kertoo SAS:n Ruotsin ja Suomen myyntijohtaja Anders Wahlström.

SAS kertoo ottaneensa keväällä käyttöön lyhyiden ja keskipitkien matkojen lentokoneissaan uuden nopean nettiyhteyden ensimmäisenä Pohjoismaissa. Nopea satelliittipohjainen internetyhteys toimii lähtöportilta aina tuloportille saakka ja mahdollistaa mm. suoratoistopalvelut omilta älylaitteilta.

Kuva: SAS

Matkustus