Ohita navigaatio

Suomen kaukoyhteydet paranevat jälleen – Finnair lisää vuoroja Japaniin ja Kiinaan kesäkaudeksi 2019

Artikkeli julkaistu
30.08.2018 klo 14:26
Finnair Airbus A350 lähtemässä lentoon kirkaalla säällä.
Matkustus
Finnair jatkaa vahvaa kasvuaan Aasiassa. Ensi kesäkautena alkaen 31.3.2019 Finnair lentää 41 viikkovuoroa Japaniin ja 42 vuoroa Kiinaan.

Finnair lisää lentoja suosituille Aasian-reiteille Helsinki-Vantaalta Osakaan, Tokioon, Hongkongiin ja Guangzhouhun kesäkaudelle 2019.

”Jatkamme kasvustrategiamme toteuttamista, ja uudet lisäykset vahvistavat Aasian avainmarkkinoidemme tarjontaa. Aasian ja Euroopan välinen matkustaminen on kasvanut tasaisesti viime vuosina, ja uskomme trendin jatkuvan myös tulevaisuudessa”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Ensi kesänä Finnairin kapasiteetti Japaniin kasvaa 15 prosentilla. Kun mukaan luetaan Japan Airlinesin kanssa yhteistyönä lennetyt vuorot, Finnair tarjoaa 41 viikkovuoroa Japaniin kesällä 2019. Yhtiö lisää toisen päivittäisen vuoron Osakaan keskiviikolle, perjantaille ja sunnuntaille. Tulevalla kesäkaudella Osakaan lennetään kymmenen kertaa viikossa. Nagoyan-reitille lisätään kapasiteettia operoimalla reittiä A350-koneella 5. toukokuuta alkaen.

Tokion-reitille lisättiin toinen päivittäinen lentovuoro kesäkaudella 2018 ja Finnair jatkaa kahden päivittäisen vuoron tarjoamista myös kesäkauden 2019 ajan. Kolmas päivittäinen lento Tokioon lisätään ensi keväänä Japanin Golden Week –viikolle. Viikolla 18 on Japanissa erityisen suosittua lomailla, koska useita juhlapyhiä sattuu saman viikon ajalle.

Finnair kasvattaa Kiinan lentojen kapasiteettiaan 12 prosentilla kesäkauteen 2018 verrattuna, ja lentojen määrä kasvaa 42 lentoon viikossa. Ensi kesäkaudesta alkaen Finnair lentää kaksi kertaa päivässä Hongkongiin Airbus Á350 -koneella ympärivuotisesti. Kapasiteettia lisätään myös Guangzhoun reitille, jota myös lennetään jatkossa A350-koneella. Kesäkaudella 2019 Guangzhouhun lennetään neljästi viikossa.

”Tämä on todella mieluinen uutinen, koska se edelleen vahvistaa Helsingin asemaa Euroopan ja Aasian välisenä solmukohtana. Lisäksi Suomen kaukoyhteydet paranevat jälleen näiden reittilisäysten ja Finnairin aiemmin elokuussa ilmoittaman Los Angelesin reittiavauksen myötä. On mahtavaa rakentaa Suomen saavutettavuutta yhdessä Finnairin kanssa”, kiittelee Finavian reittikehitysjohtaja Petri Vuori.

Lähde: Finnair