Ohita navigaatio

Vinkit rinkan pakkaamiseen – näin varmistat, että rinkka kulkee sujuvasti läpi matkatavarankäsittelyn

Artikkeli julkaistu
04.05.2018 klo 09:00
travel hacks
Matkustus
Rinkka kannattaa pakata huolellisesti, jotta se ei jumitu matkatavarankäsittelyhihnalle.

Moni reppureissaaja suunnittelee jo kesälomamatkaansa Eurooppaan tai kaukokohteisiin. Rinkka on kätevä matkakaveri, mutta se kannattaa pakata huolellisesti lentomatkaa varten. Rinkasta roikkuvat kiristys- ja säätönarut kun saattavat aiheuttaa pulmia lentoaseman matkatavarankäsittelyssä.

Jos laitat rinkkasi lentokoneen ruumaan, pakkaa se alla olevien ohjeiden mukaan. Näin varmistat, ettei se jumiudu hihnalle. Pahimmassa tapauksessa se voi myöhästyä lennolta ja hidastaa muiden matkatavarankäsittelyä.

1. Pakkaa särkyvät tavarat huolella – esimerkiksi kenkiin

Hajuvesipullot ja muut särkyvät esineet kannattaa sujauttaa vaikkapa kenkiin, etteivät ne rikkoudu matkalla ja aiheuta päänvaivaa kohteessa.

2. Jätä eniten käytetyt tavarat päällimmäiseksi

Tämä vinkki helpottaa elämääsi matkalla. Erityisesti vaelluksella on mukavaa, jos tärkeimmät tavarat löytyvät käteen heti ensimmäisenä ilman suurempaa penkomista.

3. Sido irralliset remmit toisiinsa ja kiinnitä vyötäröremmi

Sido narut niin, etteivät ne eivät takerru mihinkään laukkuhihnalla. Parasta olisi, jos pussitat rinkan ennen sen jättämistä matkatavarahihnalle. Osa lentoyhtiöistä vaatii rinkan pussittamista ja tarjoaa itsekin muovipusseja tätä tarkoitusta varten.

4. Muista poistaa ylimääräiset viivakoodit ja vanhat tarrat

Vanhat viivakoodi- ja tägitarrat kannattaa poistaa ennen seuraavaa lentoa, etteivät niiden koodit mene sekaisin uusien kanssa.

5. Kiinnitä tägitarra ohjeiden mukaan

Tarran takapuolelta löydät ohjeet, joiden mukaan osaat kiinnittää sen oikein. Tärkeää on, että tarra jää hieman löysäksi, ei liimattuna juureen asti kiinni kahvan ympäri.

Tarrasta on myös irrotettava erillinen pieni viivakooditarra, joka liimataan rinkan kylkeen. Näin matkatavarankäsittelyjärjestelmän on helpompi lukea laukku, kun se ohittaa viivakoodin lukuaseman.