Skip navigation

Avio-onnea asematasolla: vastavihityt Elina ja Juha ottivat hääkuvansa Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
22.07.2019 klo 09:00
Hääpari katsoo toisiaan silmiin.
Helsinki-Vantaalla työskenteleville Elina Lehtimäelle ja Juha Aholalle lentoasema on tärkeä paikka. Pari halusi ikuistaa arjesta tuttua tunnelmaa myös hääkuviinsa.

–  Pidämme molemmat ilmailusta ja matkailusta, joten tämä tuntui luontevalta paikalta hääkuville, kertoo kesäkuussa avioitunut Finavian tietoliikennepalveluiden päällikkö Elina Lehtimäki, joka päätti miehensä kanssa järjestää hääkuvauksen Helsinki-Vantaan uljaisiin puitteisiin. 

Lentoasema on tuttu ympäristö molemmille puolisoille, sillä myös Lehtimäen mies Juha Ahola työskentelee lentoasemalla, lennonvarmistuksen palveluita tarjoavan ANS Finlandin järjestelmäasiantuntijana.  

– Istumme vierekkäisissä taloissa, mutta muuten emme ole töissä toistemme kanssa juurikaan tekemisissä, kertoo Lehtimäki. 

Vaikka hääkuvat napattiin lentoasemalla, niin itse hääjuhlaa tuore aviopari vietti pienessä piirissä toisaalla. Hääkuviin Lehtimäki ja hänen miehensä toivoivat lentoaseman avaruutta ja kummankin arjesta tuttua tunnelmaa. Valokuvia otettiin eri puolilla Helsinki-Vantaan asematasoa, jossa kuvien taustalle tallentuivat myös lentokoneet. 

Romanttinen paikka ja ainutlaatuinen työympäristö 

Pariskunta hääkuvattavana ulkona lentoaseman asematasolla.

Lentoaseman saapuvien aulassa voi todistaa lämpimiä jälleennäkemisiä ja lähtöaulassa taas haikeita jäähyväisiä. Helsinki-Vantaalla näkee tunteiden koko kirjon. 

– On hienoa päästä seuraamaan vanhempia, jotka hyvästelevät lapsensa näiden lähtiessä matkalle tai pareja, jotka näkevät toisensa pitkän tauon jälkeen. Kieltämättä meillä on aika romanttinen työpaikka, Lehtimäki naurahtaa. 

Unohtumattomien kohtaamisten ja tunteiden lisäksi Lehtimäki iloitsee myös lentoasemalla tapahtuvista uudistushankkeista. Niin Lehtimäki kuin Aholakin arvostaa työpaikkaansa, jossa on meneillään mielenkiintoinen kehityskausi.  

– Onhan tämä aivan ainutlaatuinen työympäristö. Näemme täällä joka päivä, miten kenttä kasvaa ja kehittyy, Lehtimäki toteaa.  

Häämatkalle työpaikan kautta 

Lentoasema on monelle hääparille portti pitkään odotetulle häämatkalle – niin myös Lehtimäelle ja Aholalle. Matka alkaa leppoisasti, koska kaksikko tuntee lentoaseman reitit ja palvelut kuin taskunsa. 

– Löydämme ehkä vielä keskimääräistäkin helpommin langattomat verkot, nopeimmat turvatarkastusjonot ja reitit porteille, Lehtimäki luettelee työnsä etuja. 

Yksi vapaa-ajan matka on jo hiljattain ehditty tehdä, sillä pari kävi minilomalla Berliinissä heti häiden jälkeen kesäkuussa. Syyskuussa Lehtimäki ja Ahola lentävät varsinaiselle häämatkalleen Balille – mistäpä muualta kuin Helsinki-Vantaalta. 

Kuvat: Saku Tiainen 

Ihmisiä & Ilmailua