Skip navigation

Finavia myy Varkauden lentoaseman kiinteistön

Artikkeli julkaistu
26.03.2019 klo 14:00
Finavia ja Joroisten kunta ovat sopineet 25.3. lentoaseman kiinteistön kaupoista. Kauppaan kuuluu lentoasemarakennus sekä 136 hehtaarin maa-alue, jolla sijaitsee myös muita rakennuksia.

Varkauden lentoasema poistui Finavian verkostosta vuonna 2015 lentoliikenteen päätyttyä. Säännöllinen lentoliikenne Varkauden lentoasemalle päättyi jo vuonna 2013. Varkauden lentokenttä on toiminut siitä lähtien ns. valvomattomana lentopaikkana. Joroisten kunta on toiminut Finavian omistamassa kiinteistössä vuokralla vuodesta 2016.

Kauppaan kuuluu 136 hehtaarin maa-alue rakennuksineen pois lukien kiitotiet, joista neuvotellaan Senaatti-Kiinteistöt Oy:n kanssa. Kaupan kohteena oleva maa-alue siirtyy Joroisten kunnan omistukseen sen jälkeen, kun Finavia on saanut luvan lakkauttaa lentopaikan pidon.

Finavia on panostanut verkostolentoasemien kehittämiseen erityisesti niillä alueilla, joilla on selkeää kysyntää lentoyhteyksille. Investoinnit maakuntalentoasemiin ovat vuosina 2014-2019 olleet yhteensä lähes 155 miljoonaa euroa.

Raportointi