Ohita navigaatio

Finavia onnittelee ikonista Fly Inn -ravintolaa 50-vuotispäivän johdosta!

Artikkeli julkaistu
07.09.2019 klo 12:30
Fly inn ravintolan ruokasali
Ihmisiä & Ilmailua
Tänään on kulunut 50 vuotta siitä, kun Helsinki-Vantaan vanhin ravintola, Fly Inn avasi ovensa lentoasemalla. Vuonna 1969 avattu Fly Inn palveli pitkään lentoaseman ainoana ravintolana.

Fly Inn löytyy yhä alkuperäiseltä sijainniltaan, Helsinki-Vantaan lentoaseman ikonisen V-muodon kärjen liepeiltä. Vuoden 1983 laajennustöihin saakka Fly Inn oli Helsinki-Vantaan ainoa ravintola. Tämän ravintolan yli vuosikymmenen kestäneen ainutlaatuisen aseman ansiosta Fly Innistä tuli monille ikoninen kohtaamispaikka.

Portaat Fly inn ravintolaan

Pitkään kuka tahansa pääsi Fly Inniin huolimatta siitä oliko lähdössä matkalle vai ei, kertoo Anne Immonen, lentoasemalla ravintoloita pyörittävän SSP Finlandin Operations and HR Director.

Ravintolasta pystyi varaamaan pöydän äitienpäivälounaalle tai sinne pääsi työpäivän jälkeen drinkeille. Nykyisin ravintola sijaitsee lähtöporttialueella eli sinne pääsee vain turvatarkastuksen läpi, joten vierailuun tarvitsee lentolipun. Aiemmin myös lentoaseman VIP-palvelut sijaitsivat Fly Innin alapuolella, joten päivällisen lomassa saattoi spotata paitsi lentokoneita, myös julkkiksia punaisella matolla.

Vuonna 2016 Fly Innin konsepti uudistettiin, ja sen suunnitteli helsinkiläinen design-toimisto Amerikka. Sisustus on yhdistelmä suomalaista luontoa, artesaanikulttuuria, kansainvälisyyttä ja moderniutta. Lentoasemalla näkyy Amerikan kädenjäki myös muualla - vuoden 2016 parhaana lentoaseman viinibaarina palkittu Wine & View on heidän työtään.

Hampurilaisannos

Fly Innin keittiö on tunnettu perinteisiä ja moderneja makuja yhdistävästä fuusioruuasta ja annosten asettelusta. ”Menu on yhdistelmä perinteisiä suomalaisia annoksia ja raaka-aineita, ja joissain annoksissa, kuten kermaisessa lohikeitossa, käytetäänkin hyvin perinteistä reseptiä”, kertoo Immonen. ”Yksi rakastetuimmista annoksistamme on tällä hetkellä porohampurilainen, joka on hieno esimerkki suomalaisten raaka-aineiden käytöstä modernilla tavalla”.

Ravintola myös tukee Suomen kokkimaajoukkuetta, joka edustaa Suomea kokkikilpailuissa ja toimii gastronomian suunnannäyttäjänä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Joukkue käyttää maailmanluokan raaka-aineita ja pitää huolta ympäristönsuojelusta.

Avattuaan ovensa 50 vuotta sitten, Fly Inn on nähnyt matkansa varrella lukuisia kauppoja ja ravintoloita avattavan vierelleen – ja onnistunut silti säilyttämään suosionsa.

Uskomme, että suosiomme perustuu ystävälliseen henkilökuntaan ja yksinkertaiseen, tuoreeseen mutta jännittävään ruokaan, sanoo Immonen.

Monelle on jo perinne syödä Fly Innissä ennen matkaan lähtöä. Meillä käy niin suomalaisia lomalle lähtijöitä, jotka haluavat aloittaa lomansa nauttien, turisteja ja liikematkailijoita merten takaa kokemassa suomalaisen ruokakulttuurin ennen Suomesta lähtemistä, ja ulkomailla asuvia suomalaisia, jotka haluavat vielä viimeisen kermaisen lohikeitoin ennen kotiinpaluuta.