Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaa yllätti tallinnalaiset – uusi kampanja toi Instagram-kuvat ulkomainoksiin

Artikkeli julkaistu
03.10.2019 klo 08:50
Helsinki-Vantaan ulkomainos Tallinnassa.
Ihmisiä & Ilmailua
Katujen varsilla näkyvät mainoskuvat tuntuvat harvoin henkilökohtaisilta. Olisiko tunne erilainen, jos kuvissa näkyvät kasvot olisivat tuttuja? Tämä on Helsinki-Vantaan yli 160 suoraa yhteyttä mainostavan kampanjan idea: matkakohteiden markkinoinnissa käytetyt kuvat on pyydetty kohteissa käyneiltä virolaisilta.

Maanantain vastaisena yönä lähes jokainen Tallinnan ulkomainos sai uuden ilmeen, kun paikallisten omat matkakuvat valtasivat kaupungin kadut. Matkakuvat sijoiteltiin kuvat ottaneiden matkailijoiden naapurustoihin, mikä aiheutti ilahtuneita reaktioita työmatkalaisten keskuudessa. Ulkomainosten ilme pidettiin Instagramille uskollisena Helsinki-Vantaan kuviin kirjoittamia kommentteja myöten.

Helsinki-Vantaan ulkomainos Tallinnassa.

“Helsinki-Vantaan reittivalikoima on erittäin kattava, ja lentoasemalle pääsee Tallinnasta kätevästi joko lentäen tai lautalla. Kampanjalla haluamme muistuttaa virolaisia naapureitamme siitä, että he voivat käyttää Helsinki-Vantaata kuin toisena kotilentoasemanaan“, kertoo Anna Tuomi, Helsinki-Vantaan lentoasemaa operoivan Finavian Head of Marketing.

”Otimme Instagram-käyttäjiin yhteyttä etukäteen, ja kaikki antoivat ilomielin luvan kuvansa käyttämiseen. Kampanjan vastaanotto on ollut äärimmäisen positiivinen, ja se on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa”, Tuomi jatkaa.

Sujuvista vaihtoyhteyksistään tunnettu Helsinki-Vantaan lentoasema halusi muuttaa perinteistä matkailumainonnan kuvamaailmaa - "asiakkaamme ovat aitoja ihmisiä, joilla on aitoja kokemuksia. Halusimme, että markkinointimme kuvastaa sitä”, Tuomi jatkaa.

Helsinki-Vantaan ulkomainos Tallinnassa.

Kampanja jatkuu Tallinnassa syyskuun 30. päivästä marraskuun 30. päivään asti. Jos asut Virossa, voit vielä saada kuvasi ulkomainokseen merkitsemällä matkakuvasi Instagramissa hashtagilla #tallinnareisialbum. Samalla tunnisteella voit katsoa millaisia kuvia ja tunnelmia tallinnalaiset ovat kampanjasta jakaneet.

Kuvakollaasi ulkomainoskampanjasta.