Skip navigation

Helsinki-Vantaalla juhlittiin KLM:n 80-vuotiasta Helsinki-Amsterdam reittiä

Artikkeli julkaistu
01.07.2019 klo 16:50
KLM airline staff posing for pictures at KLM 80 years celebration event.
KLM lentää Amsterdamista Helsinkiin tai toiseen suuntaan vain 2 tunnissa 30 minuutissa. Maailman vanhin lentoyhtiö lentää tätä pääkaupunkien välistä reittiä neljästi päivässä.

KLM lensi ensimmäisen Helsinki-Amsterdam reittinsä kunnioitettavat 80 vuotta sitten. KLM ja Finavia juhlistivat historiallista päivää viemällä lähtöportille valokuvakokoelman vuosien varrella napatuista kuvista tähän virstanpylvääseen saakka.

KLM:n lentokone.

KLM tarjosi juhlan kunniaksi matkustajille kakkukahvit, ja Finavian ja KLM:n edustajat puhuivat pitkästä yhteistyöstään. Helsinki-Vantaan ja Finavian Facebook-sivuilla voi myös osallistua arvontaan, jossa on 80-vuotisjuhlan kunniaksi pääpalkintona kaksi meno-paluulippua Amsterdamiin. Voittaja julkistetaan huomenna 2. heinäkuuta.

Kaksi KLM:n porttivirkailijaa poseeraa kuvaajille tapahtumassa.

KLM – hollanniksi Koninklijke Luchtvaart Maatschappij eli kuninkaallinen lentoyhtiö – on vastuullisen lentomatkailun edelläkävijöitä. Myös Finavia on kunnostautunut kunnianhimoisella ilmasto-ohjelmallaan. Finavia on ylpeä pitkästä yhteistyöstään KLM:n kanssa.

– Odotamme jo näkevämme KLM:n kirkkaan siniset värit Helsinki-Vantaalla 20 vuoden kuluttua, kun valmistaudumme reitin satavuotisjuhlaan, hymyilee Petri Vuori, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja.

KLM:n lentäjät poseeraavat kuvaajille KLM: tapahtumassa.

Amsterdam tarjoaa nähtävää niin uusille kävijöille kuin useampaan kertaan käyneille. Yli 800 vuoden historiansa aikana kaupunkiin on kertynyt lukematon määrä tehtävää ja koettavaa. Esiaikaisista kirkoista upeisiin museoihin ja maailmankuuluihin kanaaleihin, juustoista tulppaaneihin ja tuulimyllyihin – Rembrandtin kaupunki ei turhaan ole maailman rakastetuimpia matkakohteita.

Kauniisti maalatut hollantilaiset puukengät.

KLM lentää Helsingistä Amsterdam-Schipoliin, yhdelle Euroopan vilkkaimmista lentokentistä. Maailman vanhin lentoyhtiö vie matkustajat Hollantiin vain kahdessa ja puolessa tunnissa. Neljän päivittäisen lennon lisäksi yhtiö tarjoaa sujuvat yhteydet Amsterdam-Schipolin kautta kaikkialle maailmaan – erityisesti Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

Lue Finnairin Helsinki-New York reitin 50-vuotisjuhlasta

Matkustus