Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan kiitotie 3:n korjaustyöt 18.8.–6.9.2019 vaikuttavat lentokonemelun suuntautumiseen

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
12.08.2019 klo 13:36
Lentokone lentää lentoasema-opasteen ylitse.
Vastuullisuus
Finavia parantaa Helsinki-Vantaan kiitotie 22R/04L:n eli kiitotie 3:n infrastruktuuria. Töiden aikana kiitotie 3 on pois käytöstä kolme viikkoa, millä on vaikutusta lähtevien ja laskeutuvien koneiden lentosuuntiin.

Lentoonlähtöihin ensisijaisesti käytettävän kiitotie 3:n ollessa kiinni lentokoneet nousevat remontin aikana kiitotie 1:ltä. Tavallisuudesta poikkeavaa on myös se, että vilkkaimpina aikoina suihkukoneiden lentoonlähtöihin voidaan käyttää myös kiitotietä 2 (15/33) kohti etelää.

Lentokonemelua on havaittavissa normaalia enemmän Pohjois-Helsingissä. Espoossa ja Länsi-Vantaalla vaikutuksia on havaittavissa laskeutuvien koneiden osalta pohjois- ja itätuulilla.

Remontti alkaa 18. elokuuta ja päättyy 6. syyskuuta. Kiitotie on kokonaan suljettu 2. syyskuuta kello 14 asti. Sen jälkeen kiitotie on 6. syyskuuta asti käytössä kello 14-18. Kiitotie avataan jälleen 7. syyskuuta.

Lentoliikenteen odotetaan sujuvan normaalisti korjaustöiden aikana.

Kiitotie 3:n remontin taustalla on turvallisen lentoliikenteen takaaminen. Finavia tekee muun muassa pikapoistumisteiden uudelleenpäällysteitä, uusii mittarilähestymisjärjestelmän (ILS) laitteistoa sekä korjaa kiitotien vesistösuojauksia kuten pengeraltaan patoja ja vesiputkitusta.

Tietoa lentokoneiden nousu- ja laskusuunnista sekä lentokonemelun hallinnasta saa täältä.