Skip navigation

Helsinki-Vantaan lentoyhtiöt: Tibet Airlines

Artikkeli julkaistu
06.06.2019 klo 09:00
Tibet Airlines lentokone pilvisenä päivänä lentokentällä.
Tibet Airlines on ensimmäinen Helsinkiin lentävä kiinalaisyhtiö. Keräsimme kiinnostavat faktat uudesta lentoyhtiöavauksesta.

1. Ensimmäinen Suomeen lentävä kiinalaisyhtiö

Vaikka Kiinan ja Suomen välisillä lentoreiteillä matkusti viime vuonna yli 830 000 matkustajaa, Tibet Airlines on ensimmäinen Helsinki-Vantaalla operoiva kiinalaislentoyhtiö. Myös toisen kiinalaisyhtiön, Juneyao Airlinesin, on määrä aloittaa lennot Helsinkiin kesällä 2019. Silloin Helsinki-Vantaalta lennetään Kiinaan jo 44 viikoittaista lentoa, ja Suomesta on suorat yhteydet muun muassa Pekingiin, Shanghaihin, Xi’aniin, Chongqingiin, Guangzhouhoun, Nanjingiin ja Hongkongiin.

2. Helsingistä Jinaniin, kahdesti viikossa

Tibet Airlinesin uusi reitti tuo jälleen uuden kiinalaiskaupungin, Jinanin, suomalaisten ulottuville ja mahdollistaa uusien kiinalaismatkustajien yhteyden Suomeen ja tätä kautta edelleen Eurooppaan. Jinanissa on noin 7 miljoonan asukasta ja se on Shandongin maakunnan pääkaupunki Keltaisenjoen varrella Kiinassa. Uusi reitti yhdistääkin yli 100 miljoonan asukkaan Shandongin ensi kertaa suoraan Suomeen.

Lentoreitti aloitti toimintansa huhtikuun alkupuolella ja sitä lennetään Airbusin A330-laajarunkokoneilla kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin. Jinaniin voi lentää sekä bisnes- että turistiluokassa.

3. Alle 10-vuotias lentoyhtiö

Kiinan ilmailuvirasto hyväksyi Tiibet Airlinesin maaliskuussa 2010, joten kyseessä on varsin nuori lentoyhtiö. Yhtiö tilasi alkutaipaleellaan kolme Airbus A319 -matkustajakonetta, ja ensimmäisen koneensa yhtiö sai 2. heinäkuuta 2011.

Lue lisää Tibet Airlinesin Jinan–Helsinki reitin avajaisista.

Matkustus