Skip navigation

Humans of Helsinki Airport: Alepan myymäläpäällikkö Lassi Melanen

Artikkeli julkaistu
14.02.2019 klo 09:00
Alepa Lassi Melanen
Lassi Melanen vetää lentoaseman Alepan 22 hengen tiimiä, joka palvelee tuhansia matkustajia ja muita asiakkaita ympäri vuorokauden.

– Alepa Lentoaseman myymäläpäällikkönä vedän 22 hengen tiimiä, jonka tehtävä on pitää yllä asiakastyytyväisyyttä vastuullisesti ja tuloksellisesti. Suurin osa työstäni on organisointia ja suunnittelua, asioiden tarkistamista ja uudelleen tarkistamista. Kaikki tämä tehdään, jotta myymälämme pysyisi asiakkaiden mielissä. Myymälä on avoinna päivittäin ympäri vuorokauden ja helposti saavutettavissa, ja hintamme ovat jatkuvasti edulliset.

– Tavanomainen työpäiväni on melko kiireinen. Tilaukset täytyy tehdä ja tarkistaa, ja käymme läpi tuoteuutuuksia. On aika hullua, että meillä on vain 260 neliömetriä myymäläpinta-alaa ja vähänlaisesti varastotilaa, vaikka myymälässä asioi tuhansia asiakkaita päivittäin. Meidän täytyy pysyä skarppeina, jotta kaikkia tuotteita olisi aina saatavilla mutta välttyisimme silti ruokahävikiltä. Joka päivä kamppailemme tilanpuutteen kanssa, mutta onneksi tukenani on upea organisaatio ja henkilökunta.

– Olen ollut myymäläpäällikkönä nyt seitsemän vuotta, ja aika, jonka olen työskennellyt lentoasemalla, on ollut ikimuistoista. Kulunut kesä oli kuuma ja kiireinen, ja otimme siitä kaiken irti, vaikka usein näytti siltä, että koko valtakunnasta loppuu pullotettu juomavesi.

– Olen nauttinut täällä työskentelemisestä. Teen töitä hienojen ihmisten kanssa, asiakaskunta on kansainvälinen ja pidän lentoasemaympäristöstä tosi paljon. Se on energinen ja jatkuvassa muutoksessa.

Tiedätkö, mistä saat Helsinki-Vantaalta edullista ja maukasta ruokaa?

Ihmisiä & Ilmailua