Skip navigation

Hyviä uutisia sähköautoilijoille! Yli 60 uutta latauspistettä Helsinki-Vantaalle

Artikkeli julkaistu
13.12.2019 klo 09:00
Mies lataamassa sähköautoa
Lentoasemalta löytyy nyt 95 sähkö- tai hybridiauton latausasemaa. Jo ensi vuonna lentokentälle saadaan taas lisää latauspisteitä, kun uusi pysäköintitalo valmistuu.

Hyvä ympäristötyö on osa Finavian vastuullisuutta. Hyvien asioiden ketju -sarja nostaa esiin yksityiskohtia Finavian vastuullisuustyöstä. Tässä jutussa kerrotaan Helsinki-Vantaan lentoaseman uusista sähköautojen latauspisteistä.

Liikenteen sähköistyminen ja Suomen hybridi- ja sähköautokannan kasvu näkyy myös Finavian lentoasemilla. Helsinki-Vantaan lentoaseman P5-pysäköintitaloon ja P3 Premium -alueelle on asennettu lisää sähköautojen latauspisteitä. Nyt latauspisteellisiä pysäköintipaikkoja on yhteensä 95 kappaletta. Yhä useampi matkaaja pysäköikin tulevaisuudessa lentokentän parkkihalleihin hybridi- tai sähköautonsa.

“Matkustajat pysäköivät Helsinki-Vantaalle suhteellisen pitkäksi aikaa, vähintään kokonaiseksi päiväksi. Uudet latausasemat passaavat juuri pitkille pysähdyksille eli sähköauton keskinopeaan tai hitaaseen lataukseen”, sanoo Helsinki-Vantaan pysäköinnistä ja maaliikenteestä vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Uuteen pysäköintitaloon 200 latausasemaa

Helsinki-Vantaan uusi yhdeksänkerroksinen P1/P2 -pysäköintitalo rakentuu terminaalin T2 välittömään läheisyyteen ja valmistuu syksyllä 2020.

Sinne tullaan asentamaan 200 uutta latausasemaa sähköautoille. Ensimmäiset 140 latausasemaa ovat käytössä heti ensi vuonna pysäköintitalon avautuessa. P1-alueen loput 60 paikkaa tulevat käyttöön vuonna 2022, kun terminaali avataan.

Viime vuosina Finavia on panostanut merkittävästi pitkäjänteiseen vastuullisuustyöhön lentokentillään. Tuloksena kaikki Finavian lentoasemat ovat nyt hiilineutraaleja. Ympäristöasiat painavat myös lentokentän pysäköintitiloja kehitettäessä.

Sähköautojen latausasemia tulee varmasti tulevaisuudessa vielä lisää. Pysäköintitalo P3 sai hiljattain uuden älykkään valaisinjärjestelmän, joka kuluttaa energiaa 70 prosenttia vähemmän kuin aiempi järjestelmä. Uuden parkkitalon eteläseinään asennetaan lisäksi aurinkopaneeleja”, Isomäki kertoo.

Katso tästä, missä sähköautojen pysäköintipaikat Helsinki-Vantaalla sijaitsevat

Helsinki-Vantaan uusi pysäköintitalo valmistuu terminaalin T2 viereen syksyllä 2020

Lentoaseman pysäköintitalo on entistä energiatehokkaampi – älykäs valaistus säästää energiaa jopa 70 %

Matkustus