Skip navigation

Lapsiperheen lomallelähtö Helsinki-Vantaalla: oma turvatarkastus, leikkitilat ja ravintolatärpit

Artikkeli julkaistu
03.07.2019 klo 09:00
Äiti ja lapsi lentoasemalla
Helsinki-Vantaalla lapsiperheen lähtöstressiä helpottavat juuri uudistetut leikkitilat, lapsiystävälliset ravintolat ja muut lentoaseman ratkaisut, joilla pidetään pienet matkalaiset tyytyväisinä.

Lentomatkustaminen lasten kanssa on aina oma lukunsa jännityksineen ja muistilistoineen. Lapsiperheiden palveluja kehitetään Helsinki-Vantaalla jatkuvasti, jotta matkallelähtö olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa.  

Keräsimme lapsiperheille vinkkejä, jotka sujuvoittavat lomallelähtöä. 

1. Hyödynnä lapsiperheiden turvatarkastuslinjaa 

Helsinki-Vantaan lentoasemalla lapsiperheiden kannattaa suunnata lähtöselvityksen jälkeen suoraan heille varatulle turvatarkastuslinjalle. Perheille ja erityisryhmille tarkoitettu kaista sujuvoittaa ja nopeuttaa asiointia. Vertaistukea ja auttavia käsiä on tarjolla, jos syli on täynnä tai tuttipullo hukkunut käsimatkatavaralaukkuun.   

Lapsiperheiden turvalinja on terminaali 2:n turvatarkastuksen oikeanpuolimmainen kaista, jonka tunnistaa omasta portistaan.  

Nainen ja lapsi kävelevät turvatarkastuksen Family Gate -porttia kohti.

2. Pura energiat uudistetuissa leikki- ja liikkumistiloissa

Ennen lennolla istumista on hyvä purkaa energiaa leikkien ja liikkuen. Helsinki-Vantaalta löytyy kolme tähän tarkoitukseen suunnattua tilaa, jotka on juuri uudistettu. Yksi vanhoista leikkipaikoista muutettiin aktivointitilaksi nimeltä Olohuone Maja, joka sopii nyt myös aikuisille. 

Maja loungen aktiviteetti alue, jossa on peili ja puolapuu.

– Kuuntelimme asiakkailtamme saatua palautetta ja rakensimme kaukolento- eli non-Schengen-puolelle kaikille avoimen aktivointitilan, jonne voi mennä vaikka koko perheen voimin kokeilemaan laitteita ja venyttelemään, Helsinki-Vantaan asiakaskokemuspäällikkö Johanna Laakso sanoo.  

Tilasta löytyy tatami-matto, puolapuita, tasapainoilupuomi ja muita omatoimiseen liikkumiseen innostavia välineitä.  

Lisäksi Schengen-alueella sijaitsevat leikkipaikat on uudistettu Suomen kesä -teemalla. Molemmissa on esimerkiksi metsämaastoa jäljittelevä epätasainen alusta ja mökki, johon voi ryömiä ja piiloutua. Leikin lomassa voi myös bongata lähteviä ja laskeutuvia lentokoneita. 

Lasten leikkipaikka, jossa on keltainen leikkimökki.

 

Värikäs lasten leikkipaikka, jossa on pieni mökki ja suuri hauki.

Leikkitilat sijaitsevat porteilla 16 ja 20 ja koko perheelle sopiva aktivointitila Olohuone Maja portilla 52.  

3. Syö ennen lähtöä lapsiystävällisissä ravintoloissa  

Helsinki-Vantaan ravintolat ovat lapsiystävällisiä ja tiloista löytyy lähes poikkeuksetta syöttötuoleja ja sopivaa evästä lapsille. 

– Useat ravintolat tarjoavat myös lasten menuja, runsasta buffet-aamiaista ja lounasta. Vaihtoehtoja löytyy niin pieneen kuin suurempaankin nälkään, Helsinki-Vantaan lentoaseman Food & Beverage -kehityksestä vastaava asiakkuuspäällikkö Satu Orismaa sanoo.  

Toukokuussa avattu Moomin Coffee (portti 40) on lapsiperheille ja muumifaneille ilahduttava uutuus. Kahvilan sisustus ja tarjonta tuovat lentoasemalle palan muumimaailmaa, ja vierestä löytyy yksi uusista lastenhoitohuoneista. Myös esimerkiksi patonkeja tarjoava Upper Crust (portti 20) ja laadukkaisiin makkaroihin ja hampurilaisiin erikoistunut Helsinki Sausage & Co. (portti 52) sijaitsevat sopivasti aktiviteettien äärellä.  

Moomin Coffeen edusta. Matkustaja kävelee kahvilan edestä.

 

Sausage co:n ravintola.

Helsinki Marketissa (portti 14) on puolestaan perheen pienimmille oma leikkinurkkaus. Richie’s Gourmet Hot Dogs (saapuvien aula 2A) lupaa apua nälkäkiukkuun puolessa minuutissa tilauksesta ja Espresso Housen ulkoterassilla (terminaali 2:n Schengen-alueen ravintolatila 2. kerroksessa) voi tuulettaa lähdön tunnelmia.  

Mies syömässä salaattia Helsinki Market ravintolassa.

 

Uuden hot dog-ravintolan Richiesin tilat lähtöportilla 19.

Oheisesta kartasta näet perheiden turvatarkastuksen, leikkitilojen ja Olohuone Majan, kunnostettujen lastenhoitohuoneiden sekä vesipisteiden ja –automaattien sijainnit. Vaipanvaihtotasoja löytyy myös lentoaseman vessoista.  

Lapsiperheille suunnattu Helsinki-Vantaan lentoaseman kartta

Lue vinkit yksin matkustavan lapsen matkajärjestelyihin   

Matkustus