Skip navigation

Unohtuivatko aurinkolasit, allergialääke tai adapteri? Vinkit viime hetken kesälomaostoksiin lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
07.07.2019 klo 09:00
Nainen valitsemassa aurinkolaseja.
Helsinki-Vantaan lentoasema palvelee, kun lomamatkalla tarpeellinen ostos on vielä hankkimatta.

1. Apteekkituotteet

Tarvitsetko särkylääkettä, vatsalääkettä tai vaikkapa maitohappobakteereita? Helsinki-Vantaalta voit ostaa apteekkituotteita sekä ennen että jälkeen turvatarkastuksen.

Terminaali 2:n saapuvien aulassa 2A palvelee lentoaseman apteekki, josta saa myös reseptilääkkeitä.

Turvatarkastuksen jälkeen, portin 29 läheisyydessä löytyvästä Apteekkiplus-palvelupisteestä on saatavilla yleisimpiä itsehoitolääkkeitä esimerkiksi särkyyn, kuumeeseen, matkapahoinvointiin ja allergioihin.

2. Aurinkorasva

Etelänlomalla iho kannattaa suojata auringolta heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Aurinkovoiteita voi ostaa näppärästi Helsinki Duty Free -myymälöistä, joita löytyy sekä Schengen- että non-Schengen-alueelta (T1, portti 13; T2, portti 22; T2 non-Schengen: portti 32, Aukio Shop portti 40 ja Lounge Shop, portti 50 A-M).

Lentoaseman Duty Free -myymälät palvelevat kansainvälisille lennoille lähteviä matkustajia. Kun olet matkalla EU:n ulkopuolelle, voit tehdä ostoksesi aina edullisin tax-free-hinnoin. Lue lisää matkustajien osto-oikeuksista täältä.

Pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustaessa aurinkorasvan valinnassa kannattaa muistaa nestepakkausten turvarajoitukset. Menomatkalla Duty Free -myymälästä voi viedä mukanaan lomalle isommankin purkin, mutta yli 100ml pakkausta ei saa kuljettaa käsimatkatavaroissa paluumatkalla turvatarkastuksen läpi. Lue täältä lisää matkatavaroita koskevista rajoituksista.

3. Aurinkolasit

Olisiko aika hankkia matkalle uudet aurinkolasit tai muu säähän sopiva asuste?

WDFG Collection (T2, portti 27) tarjoaa matkustajille tyylikkään ja laadukkaan valikoiman aurinkolaseja, laukkuja ja muita asusteita. EU:n ulkopuolelle matkustavat voivat ostaa WDFG:n tuotteita edullisin tax free -hinnoin.

Aurinkolaseja, koruja ja kelloja löydät myös kaukolentojen alueen Helsinki Duty Free -myymälästä (T2 non-Schengen, portti 32).

4. Adapterit ja muu elektroniikka

Unohtuiko matka-adapteri, kuulokkeet tai puhelimen laturi kotiin?

Capi Electronics -myymälästä (T2, portti 27) löytyy laaja valikoiman parhaita elektroniikkabrändejä ja uutuuselektroniikka. Ostoksia voivat tehdä kotimaahan ja ulkomaille matkustavat sekä palaavat matkustajat.

Pieni perusvalikoima adaptereita, kuulokkeita ja muuta elektroniikkaa on saatavilla myös R-kioskeista (saapuvien aula 2A; Non-schengen, portti 50 A-M) ja WHSmithin kioskeista (T1 saapuvien aula, T2 lähtöselvitysaula, T2 portit 15 ja 29).

5. Lukemista ja tekemistä

Pokkari rannalle tai pelejä lapsille?

Klassikkokirjallisuutta ja kevyempää lukemista on saatavilla esimerkiksi Suomalaisesta Kirjakaupasta (T1, portti 14; T2, portti 27) sekä lentoaseman kioskeilta (R-kioski ja WHSmith).

Lasten pelejä ja leluja löydät mm. Moomin Shopista (T2 Schengen, portti 26 ja non-Schengen, portti 34), ToyLand-lelukaupasta (non-Schengen, portti 40) ja kaikista Duty Free -myymälöistä.

6. Käteisvaluutta

Matkakohteessa käytössä olevaa valuuttaa ehdit nostaa Helsinki-Vantaalta löytyvistä Change Groupin palvelupisteistä sekä valuutta-automaateista.

Palvelupisteiltä on saatavilla yli 40 eri valuuttaa. Palvelupisteitä löytyy sekä ennen turvatarkastusta (T1 ja T2 lähtöselvitysaulat, saapuvien aula 2A ja 2B) että porttialueelta (portit 15, 26, 27, 29, 34, 40). Ne ovat auki viikon jokaisena päivänä aikaisesta aamusta iltaan asti.

Käteis- ja valuutta-automaateista voit nostaa yleisimpiä valuuttoja: Schengen-alueen automaateista euroja sekä Ruotsin kruunuja, non-Schengen-alueelta euroja, Iso-Britannian puntia ja Yhdysvaltain dollareita. Automaatit toimivat vuorokauden ympäri porteilla 14, 21, 23, 26, 32 ja 34. Tunnistat ne ATM Cash -tekstistä.

Tutustu Helsinki-Vantaan kauppoihin ja palveluihin

Matkustus