Skip navigation

Uusi joulutupa tuo suomalaisen joulun taian lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
22.11.2019 klo 09:00
Joulutupa_2019HelsinkiVantaa
Helsinki-Vantaan lentoasemalla avattiin jouluinen elämysalue 19.11 terminaali 2:n non-Schengen-alueella. Suomalaisella tyylillä sisustettu kotoisa joulutupa kutsuu matkailijoita piipahtamaan sisään ja nauttimaan hetken seesteisestä joulun tunnelmasta. Lisäksi avauspäivänä esiteltiin joulutuvan uusi hahmo, Finavian ikioma tonttu, Aamu Eerhartti.

Joulutunnelmaan herättiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla marraskuussa, kun terminaali 2:n non-Schengen-alueelle avattiin lentoaseman oma joulutupa. Suomalaisesta puusta rakennettu mökki on kotoisan jouluinen pesä, joka houkuttelee kaikenikäisiä matkustajia rentoutumaan keskellä lentoaseman kiireitä.  

”Halusimme joulutuvan ulkonäön ja sisustuksen muistuttavan mahdollisimman paljon suomalaista huoneistoa. Tila yhdistelee modernia ja perinteistä sisustusta hyvin suomalaiseen tapaan”, kertoo Finavian asiakaskokemuksen kehitysyksikössä työskentelevä Sini Heliövaara. ”Rakensimme tuvan non-Schengen-alueelle, jotta myös matkustajat, jotka vain pysähtyvät Helsinki-Vantaalla välilaskun ajaksi saavat maistiaisen Suomea. Tuvan opasteet ovatkin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, kiinaksi ja japaniksi. 

Joulutuvasta löytyy suomalaista käsityötä sekä sauna 

Joulutuvan sisustuksessa on hyödynnetty mahdollisimman paljon suomalaista designia. Punavalkoiset matot, seinällä roikkuva, katseenvangitseva ryijy ja monet somistusesineet ovat kotimaista käsityötä. Lisäksi joulutuvasta löytyy rakastettu suomalainen jouluperinne, sauna. Hauskana yllätyksenä saunasta löytyy kokoelma jouluisia tuoksuja, joita voi tuoksutella saunan lauteiden yläpuolella sijaitsevista luukuista.  

Ennen lennolle lähtöä joulutuvassa perheen pienimpiä viihdyttävät lukuisat jouluiset kirjat sekä joululaulut suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi tunnelmaa luovat useat tontut, olkipukit ja pieni tonttuovi.  

”Joulutuvasta löytyy myös nimien kirja, johon vierailijat voivat kirjoittaa vuoden aikana tehdyt hyvät teot”, Heliövaara vinkkaa.  

Joulupukki_2019HelsinkiVantaa

Joulutuvan avajaisissa mukana Finavian oma Aamu-tonttu  

Avajaisten yhteydessä esiteltiin joulutuvan oma hahmo, Finavian tonttu, Aamu Eerhartti. Aamu-tonttu luotiin yhteistyössä Joulupukkisäätiön kanssa, ja avajaisissa hän oli paikalla vanerisena hahmona.   

”Aamu-tonttu edustaa Finavian lentoasemien lämmintä asiakaspalveluhenkeä. Hänellä on samanlainen huivi kaulassa kuin muillakin työntekijöillämme ja radiopuhelin taskussa, jotta voi auttaa matkustajia mahdollisimman paljon. Halusimme luoda tontun, joka tuo kaikille hyvää oloa”, kertoo Finavian markkinointikoordinaattori Kati Hollmén. 

Aamu-tontun tarinaan voi tutustua tarkemmin joulutuvalla. Tarina kertoo, että matkustajien palvelemisen lisäksi Aamu voi tarpeen vaatiessa osallistua lentoasemien esimerkilliseen lumenauraustyöhän, vaikka lumiauran ohjaimissa.

Aamun lisäksi joulutuvan avajaisissa olivat paikalla joulupukki ja tonttukuoro.  

Matkustus