Skip navigation

Uusi Vohvelikuningas-kahvila avautuu Oulun lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
04.02.2019 klo 14:17
Suklainen vohveliannos.
Lentoaseman palvelutarjonta lisääntyy tiistaina 5. helmikuuta, kun oululaisten suosikki Vohvelikuningas avaa uuden kahvilansa. Vohvelikuninkaan makeat ja suolaiset herkut odottavat matkustajia lentoaseman porttialueella, jossa kahvila palvelee asiakkaita lähtevien lentojen aikataulujen mukaisesti.

Vohvelikuningas on Oulussa syntynyt ja nopeasti kaupunkilaisten suosioon noussut kahvilakonsepti, jonka ensimmäisen toimipiste avattiin Valkea-kauppakeskukseen keväällä 2018. Nyt Oulun lentoasemalle avautuu perustaja Pasi Kangaskortteen johdolla maailman toinen Vohvelikuningas.

– Olemme odottaneet tätä paikkaa innolla. Vohvelikuningas on oma, oululaisille jo tuttu konsepti, jollaista ei ole missään muualla. Se tuo lentoasemalle uutta tarjontaa, mutta samalla itse tuote on matkalaisille jo tuttu. Vohvelit maistuvat kaikenikäisille, sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle, Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen sanoo.

Kahvila tarjoilee vohveleita erilaisilla suolaisilla ja makeilla lisukkeilla, myös gluteenittomana ja maidottomana. Valikoimaa löytyy koko perheen makuun, niin savuporo- tai lohitäytteellä kuin Nutellalla tai perinteisellä mansikkahillolla ja kermavaahdolla.

Lentoaseman Vohvelikuninkaan tarjonta suunnitellaan vastaamaan asiakkaiden toiveisiin – myös kansainvälisiä matkustajia silmällä pitäen. Valikoimaan kuuluvat vohvelien lisäksi jäätelöannokset, lämpimät leivät ja muut pienet syötävät. Tarjolla on kahvia sekä muita kuumia ja kylmiä juomia. Lentoaseman Vohvelikuninkaalla on myös anniskeluoikeudet.

Perustaja Pasi Kangaskorte näkee lentoaseman mielenkiintoisena kauppapaikkana, jonne kannattaa laajentua.

– Tuotteemme ovat löytäneet nopeasti uskollisen asiakaskuntansa, joten laajentuminen oli mielessä nopeasti ensimmäisen kahvilan avaamisen jälkeen. Lentoasema on erityisen kiinnostava ja kansainvälinen ympäristö, joten en epäröinyt tarttua tähän tilaisuuteen. Yhteistyö Finavian kanssa on sujunut hienosti ja joustavasti, ja uskon, että lentoasemalta Vohvelikuninkaan toiminta lähteekin kunnolla lentoon, Kangaskorte kertoo.

Oulun lentoaseman Vohvelikuningas palvelee matkustajia porttialueella lasten leikkipaikan ja portti 14:n vieressä. Istumapaikkoja kahvilassa on alkuvaiheessa parikymmentä. Kahvila on avoinna lähtevien lentojen aikataulun mukaisesti.

– Tällainen toiminta edustaa oululaista osaamista ja rohkeutta. Pasi Kangaskorte on innovatiivinen yrittäjä, joka alun perin lähestyi meitä itse ideallaan uuden toimipisteen avaamisesta. Seuraamme innolla myös sitä, miten koko Vohvelikuningas-konsepti kehittyy tulevina vuosina, Liisa Sallinen sanoo.

Matkustus