Ohita navigaatio

Finavia sitoutuu kansainvälisen lentoturvallisuusviranomaisen koronasuosituksiin

Artikkeli julkaistu
01.07.2020 klo 10:54
Matkustaja desinfioi käsiään maski naamalla
Matkustus
Finavia noudattaa Euroopan lentoturvallisuusviraston EASA:n turvallisuussuosituksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja tekee omia aktiivisia toimenpiteitä koronaviruspandemian hillitsemiseksi.

EASA:n (European Union Aviation Safety Agency) tuore raportti suosittelee terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä toteutettavaksi eurooppalaisilla lentoasemilla. Finavia on ilmoittautunut mukaan ja allekirjoittanut sitoumuksen ohjeiden noudattamiseksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tilanteesta ja toimenpiteistä myös raportoidaan EASA:lle.

- Matkustajien ja lentoaseman työntekijöiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja haluamme varmistaa, että matkustajat voivat lentää luottavaisin mielin lentoasemamme kautta. Toivomme, että se edesauttaa lentoliikenteen elpymistä, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Lettijeffin mukaan suurin osa toimenpiteistä; kuten maskien käyttö, turvavälitarrat, tehostettu siivous ja informointi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, on jo talven ja kevään aikana toteutettu.

-Jaamme mielellämme kokemuksia ja tietoa EASA:n kanssa, sillä uskomme, että avoimuus ja yhteistyö ovat tärkeitä koronaviruspandemiasta selviämiseksi ja turvallisuuden edistämiseksi, hän jatkaa.

EASA:n suositusten lisäksi Finavia noudattaa Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä sekä tekee tarvittaessa myös omia aktiivia toimenpiteitä viruksen leviämisen hidastamiseksi ja turvallisuuden ja hygienian varmistamiseksi. Suomessa ei tällä hetkellä esimerkiksi suositella kuumemittauksien tekemistä lentoasemilla, sillä niiden hyötyä ei ole tieteellisesti pystytty todistamaan.

Matkustajan muistilista

Finavia laajentaa maskien käyttöä lentoasemillaan

Minne Suomesta voi nyt lentää?