Ohita navigaatio

Ison-Britannian, Irlannin- ja Etelä-Afrikan lentojen keskeytys jatkuu 25.1. asti

Artikkeli julkaistu
31.12.2020 klo 15:51
Helsinki-Vantaan lentoaseman ja rivi lentokoneita yöaikaan
Matkustus
Isosta-Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta Suomeen suuntautuvan matkustajalentoliikenteen keskeytys jatkuu 25. tammikuuta asti, kertoo liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotteessaan.

Traficom on tehnyt päätöksenstä Terveyden ja hyvinvointilaitos THL:n suosituksen perusteella. THL:n mukaan Isosta-Britanniasta, Etelä-Afrikasta ja Irlannista saapuvat matkustajat muodostavat merkittävän riskitekijän sille, että uudet koronaviruksen muunnokset leviävät Suomeen.

THL katsoo, että on välttämätöntä ja epidemiauhkaan nähden oikeasuhtaista jatkaa matkustajalentoliikenteen keskeytystä Isosta-Britanniasta sekä jatkaa vastaavaa rajoitusta myös Etelä-Afrikasta ja Irlannista Suomeen suuntautuvalle matkustajalentoliikenteelle.

Keskeyttäminen ei koske ylilentoja, teknisiä välilaskuja, siirtolentoja omalla miehistöllä, valtionilmailua, sairaankuljetuslentoja, eikä myöskään rahtilentoja.

THL:n lausunnon perusteella Traficom on keskeyttänyt matkustajaliikenteen Iso-Britanniasta Suomeen 21.12.2020 alkaen ja Irlannista sekä Etelä-Afrikasta 11.1.2021 alkaen.

Ohjeita lentomatkustajille

Jos lentosi perutaan, ole yhteydessä omaan lentoyhtiöösi. Finnairin tiedotteen lentojen keskeytymisestä löydät täältä.

Jos sinulla on kysymyksiä suomalaisten tilanteesta Isossa-Britanniassa, lisätietoja antaa ulkoministeriö.

Traficomin tiedotteen saat kokonaisuudessaan täältä.