Hoppa över navigering

Avbrottet i flygtrafiken från Storbritannien fortsätter, även flyg från Irland och Sydafrika avbrutna mellan 11 och 18.1

Article published
31.12.2020 kl 15:51
Helsinki-Vantaan lentoaseman ja rivi lentokoneita yöaikaan
Resa
Traficom har beslutat att även avbryta passagerarflygtrafiken från Irland och Sydafrika till Finland mellan 11 och 18 januari 2021.

Traficom har gjort sitt beslut utgående från Institutet för hälsa och välfärd THL:s rekommendation. Enligt THL utgör passagerare som anländer från Storbritannien, Sydafrika och nu även Irland en betydande riskfaktor för att coronavirusets nya varianter ska spridas till Finland.

THL anser att det är nödvändigt och i relation till epidemirisken proportionerligt att fortsätta avbrottet i passagerarflygtrafiken från Storbritannien i minst en vecka från och med den 11.1.2021 samt att införa liknande restriktioner för passagerarflygtrafiken från Sydafrika och Irland till Finland.

Avbrottet gäller inte överflygningar, tekniska mellanlandningar, överföringsflygningar med egen besättning, statlig luftfart, ambulansflyg eller fraktflyg.

Utifrån THL:s utlåtande har Traficom beslutat att fortsätta avbrottet i passagerarflygtrafiken från Storbritannien till Finland. Enligt Traficoms tidigare beslut var avbrottet i kraft från 21.12.2020 till 11.1.2021.

Instruktioner för flygpassagerare

Om ditt flyg ställs in, kontakta ditt flygbolag. Finnairs meddelande om avbrottet i flygtrafiken hittar du här (på finska).

Om du har frågor om situationen för finländare i Storbritannien, ger utrikesministeriet mer information.

Traficoms meddelande i sin helhet finns här.